Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak il yönetim kurulu üyelerinden Enis Kıran yazılı bir açıklama yaparak, ölümünün altıncı yılında Bülent Ecevit'i arayıp andıklarını ifade etti.

Kıran yazılı açıklamasında şöyle dedi:

Türkiye'nin yakın siyasal geçmişine damgasını vuran, Sosyal Demokrat ve Demokratik Sol düşünceyi Türkiye koşullarına uyarlayan liderdi. Türk siyasetinde mücadele sonucunda değişen ilk Genel Başkandır. En zor şartlarda Kıbrıs Barış Harekâtı kararı almış ve uygulamıştı. Çalışma Bakanlığı sürecinde işçilerin Toplu Sözleşme ve grev hakkını, Başbakanlığı döneminde de iş güvenliği ve işsizlik sigortasını hayata geçirmiş, kesintisiz sekiz yıllık eğitimde onun zamanında kabul edilmiştir.

Siyasi yaşamı boyunca bir halk kahramanı olan, KARAOĞLAN adı ile anılmış, aynı zamanda ülkemizin sanatçı ve şair olan ilk Başbakanıdır. Türk siyasetine Nezaket ve Zarafet getiren Bülent Ecevit politika tatil yapmaz diyerek de politika ve politikacılığı hep ciddiye almıştır.

Deneyimleri ve Tahlilleriyle ileriyi gören ender liderlerdendi. Azmi ve kararlılığıyla kendi küllerinden yeniden doğmuş, kurucusu olduğu Demokratik Sol Partiyi yıllar sonra yeniden birinci parti yaparak yetmiş dört yaşında tekrardan Başbakan olmuştur. Gelecek nesiller Bülent Ecevit'i çok konuşacak ve takdir edecektir. Geleceğe derin izler bırakmıştır.

Mavi Gömlekli, Beyaz Güvercinli, Lider, Devlet Adamı Seni Unutmayacağız, Unutturmayacağız. İlkelerin. Felsefen ve Yaşam şeklin bize hep ışık olacaktır. Bir kez daha özlemle anıyor, Aziz hatıran önünde saygı ile eğiliyoruz.