‘Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu “Basın; insanlık tarihinde yerini almasıyla birlikte, en etkili ve en yaygın kitle iletişim aracı olarak ön plana çıkmış, modernleşme sürecinde, insanlığın birbiriyle entegrasyonunda da çok önemli bir rol oynamıştır. “Demokrasinin 4. Kuvveti” olarak kabul edilen basın; hiç kuşkusuz, demokrasinin ve birbiriyle ilintili olarak yaşamak durumunda olan insanlığın en vazgeçilmez unsurlarından biridir” sözleriyle 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

Çimenoğlu yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

“24 Temmuz 1908’de İkinci Meşrutiyet’in kurulmasıyla, üzerindeki sansüre karşı direnerek, basında sansürün kaldırılmasını sağlayan Türk basını, dönem dönem siyasi baskılara maruz kalsa da, istisnalar haricinde, ilkeli bir yayıncılık anlayışı sergilemiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Fazilet Adaları” olarak nitelendirdiği Anadolu basını; içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, üstlendiği kamu görevini yerine getirmenin mücadelesini vermektedir. Ekonomik ve sosyal zorluklarına rağmen, üstlendikleri kamusal sorumluluğu hakkıyla yerine getirme mücadelesini sürdüren Anadolu basınını ve bu basın kuruluşlarında çalışan gazeteci arkadaşlarımızı özellikle kutluyorum. Anadolu basınının, basın sektöründeki etkinliğinin ve gücünün artırılması; basın sektöründe zaman zaman şikayet edilen tekelleşmeyi ortadan kaldıracağı gibi, Ülkemiz basınının dünyaya entegrasyonunda da önemli bir rol oynayacaktır. Bu nedenledir ki, Anadolu basını olarak nitelendirdiğimiz yerel basınımızı, gelişmiş ülkelerdeki yerel basın kuruluşlarıyla eşdeğer güce kavuşturacak  bir yapılanmaya ve bu yapılanmayı gerçekleştirecek yerel ve ulusal politikalara ihtiyaç vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, “Basından Sansürün Kaldırılışı”nın yıldönümünde tüm basın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”