Kdz.Ereğli'de 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç yaptı. Muhtarlığın, Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine aktarılan ender kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

 

"ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

“Muhtarlar günü ilan edilmesine, başta Cumhurbaşkanımız, Hükümetimizin Gazi Meclis’i, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Muhtarlar konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu topraklar üzerinde sürdürülen muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerini, Devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığı yerine getirmektedir.

 

44 MAHALLE 93 KÖY…

Ülkemizde 50 bin 292 muhtar arkadaşımız görev yapmaktadır. İlçemizde ise 44 mahalle 93 köy muhtarı olmak üzere toplam 137 muhtarımız görev yapmaktadır. Seçmen, 24 saat muhtarın kapısını çalabileceği siyasi değil çözüm merkezi olduğunu bildiği bir kurum olarak kendisine yakın hissetmektedir. Bize göre, dünyada öreği olmayan, en önemli işlevi ise vatandaşlar ile devlet kurumlarını karşı karşıya getirmeyen aracı kurum olarak bu sistemde yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘muhtar demokrasinin temel taşıdır’.”

 

EREĞLİ'Yİ ORMANLI TEMSİL ETTİ...

Ereğli Kaymakam Vekili ve Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Ereğli Muhtar Derneği'nin eski Başkanı Şakir Başol ve muhtarlıkta 27 yılı geride bırakan Akköy Muhtarı Mehmet Arslan’a plaket takdim etti. Plaket verilmesine Kaymakam Çağlar, ilçe protokolündekileri de sahneye davet etti. İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Tufan ile alana çıkan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Çakır, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı'yı da alana çağırmasına rağmen olumlu sonuç alamadı. Bu arada Kaymakam Çağlar, "Belediyemizden kimse yok mu?" sorusunu yöneltti, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol da alana çıkarak plaket takdim törenine katıldı.

 

3 MECLİS ÜYESİ VARDI...

Kaymakam Vekili Çağlar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ormanlı Belediye Başkanı Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, Ereğli Belediye Meclis Üyeleri İhsan Yazıcıoğlu, Reşat Latif, Kemal Özer, İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, Türk Metal Sendikası yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda muhtarlar katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)