Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği yönetimi basın toplantısı düzenleyerek kuruluş amaçları ile ilgili bilgi verdiler.

Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Erlat, derneklerinin yıllardır çeşitli platformlarda ilçesine, beldesine, köyüne hizmet etmiş ve hizmet etmeyi arzulamış kişilerin ortak fikir, proje ve hedefleriyle ortaya çıktığını söyledi. 22 Nisan 2010 tarihinde kurulduğunu belirten Erlat, “Güzelim kentimizin kültürü, ahlakı ve terbiyesi ile ilçemizde yetişmiş ve Turkcell süper liginde Bursasporu şampiyonluğa taşımış çok kıymetli spor adamımız Ertuğrul Sağlam'ı sizler aracılığı ile kutlar başarılarının devam etmesini dileriz.

 

22 NİSAN’DA KURULDU

 

Birlik hareketi, yıllardır çeşitli platformlarda ilçesine, beldesine, köyüne hizmet etmiş ve hizmet etmeyi arzulamış kişilerin ortak fikir, proje ve hedefleriyle ortaya çıkmış, 22 Nisan 2010 tarihinde kurulmuş bir dernektir. Gittikçe artan ilçe nüfusu, göç veren köy nüfusu parametrelerini izleyerek ve her geçen gün gelişen teknoloji ve modern yapı; bozulan, unutulan ve unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere sağlıklı olarak aktarabilmek, her türlü konuda çözüm üretebilmek, sıkıntı ve dertleri paylaşmak, insanımız için dostluk adına yapılması gereken ne varsa yapmak; dokunduğu kalbe sevgi bulaştırmayı gaye edinen bireyleri maddi veya siyasi gelecek beklemeden her gönüllü kucaklayacak yüreklerin bileşenidir. Yani Birlik Hareketidir. Biz öz vatanında üvey evlat muamelesi gören köylü halkımızın görmeyen gözü, duymayan kulağı, tutmayan eli, konuşmayan dili olacağız. Her platformda insanlarımızın hak ve menfaatlerini koruma adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız.18 Haziran’da yapılacak olan açılışımıza tüm Ereğli halkı davetlidir. Derneğimiz; asıl amaçlarına hizmet eden, temsil ettiği toplumu ve bireylerin haklarını en iyi şekilde koruyan-kollayan, çıkar gruplarına fırsat vermeyen, çıkar peşinde koşmayan, yaptığı işin gönül işi olduğunu bilerek yüreğini koyan, kendi toplumunun ve bireylerinin çıkarlarını daima ön planda tutan bir anlayışla yola çıkmıştır” dedi.