Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın hazineye ait Ereğli-Alaplı karayolundaki plaj tesislerinden ücret talep etmesi yargıya taşınıyor.

Erdemir kartı bulunanların yanı sıra emekliler, kamuda çalışanlar, askerler kimliklerini göstermeleri durumunda Erdemir Plaj tesislerinden hiçbir ücret ödemeden faydalanabiliyor.

Bunun haricinde ise gelenlerden 50'şer lira para talep ediliyor ve kesilen makbuz karşılığı tesislere giriş yapabiliyor.



Geçtiğimiz yıl da yaşanan ve sadece Erdemir personeli ile yakınlarının alındığı tesislerin ayrımcılık yaptığı iddiasıyla hukukçular tarafından dava açılmaya hazırlanıyor.

Kdz.Ereğlili Avukat Yılmaz Efe, sosyal paylaşım adresinden Erdemir'in 50 lira ücret talep etmesine büyük tepki gösterdi.

Kaymakam, Belediye Başkanı, Sendika yetkililerine çağrıda bulunan Efe, uygulamanın yasal olmadığına vurgu yaparak, "Kontrol, İmar Mevzuatına aykırı yapı ve ceza hükümleri" kanunu ile örnek verdi.

Söz konusu kanun şu şekilde:

"Kıyıda ve uygulamada imar planı bulunan sahil şeritlerinde duvar, çift parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engelleri oluşturanlara ikibin Türk lirasından on bin Türk lirasına kadar idari para cezası verilir. Ayrıca oluşturulan engellerin beşgünden fazla olmamak üzere belirlenen süre zarfında kaldırılmasına karar verilir. Bu süre zarfında engellerin ilgililerin tarafından kaldırılmaması halinde masrafı yüzde yirmi zammıyla birlikte kendilerinden kamu alacaklarının tahsili usulüne göre tahsil edilmek üzere kamu gücü kullanılmak suretiyle derhal kaldırılır. Kabahatin tekrarı halinde ceza üst sınırdan verilir"

EFE'DEN TEPKİ

Olaya tepki gösteren Avukat Yılmaz Efe ise konu ile ilgili yasal işlem başlatmak üzere harekete geçti. Sosyal paylaşım adresinden ise şu yazıları paylaştı:

"Türk Metal Sendikası siz ne işe yararsınız? Ereğli Belediye Başkanı, başkan olduğundan haberin var mı? Kaymakam, Ereğli'yi öğrenemedin mi? Erdemir Plajına, Erdemir'li olmayan Ereğlililer kişi başı 50 lira ödeme yapıp girebiliyor, hepinize aferim"