Zonguldak İl  Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre 2017–2018 Eğitim- Öğretim yılının sonuna gelindiğine dikkat çekerek, karne mesajında görüşlerini şöyle dile getirdi:

 

“İlimizde 4.683 derslikli 461 okulumuzda,   6.415 öğretmen kadromuzla 100.000 öğrencimiz eğitimini tamamlamış bulunmaktadır. Bakanlığımız bünyesinde,  taşımalı eğitim kapsamında 20.268 öğrencimiz öğlen yemekleri verilmek suretiyle eğitim görmüştür.

 

Acısıyla tatlısıyla, dolu dolu uzun bir sürecin sonunda 2017-2018 eğitim- öğretim yılını geride bıraktınız. Bugün karne alma sevincini yaşadığınızı biliyorum. Derslerde gösterdiğiniz başarı ve her türlü sosyal-kültürel çalışmalarınızı tebrik ediyor, bu çabanızın devamını diliyorum.

 

Almış olduğunuz bütün bu eğitim ve öğretimin kariyer değil, iyi bir insan olmanız için sizlere verildiğini unutmayınız. Her eğitim- öğretim yılında farklı bilgilerle donansanız da, bunların vatan sevgisine ve insanlığa hizmet ettiği değişmez bir gerçektir. Bu halde size düşen daima iyi bir fert, iyi bir insan olmaktır. Bu yüce amaç doğrultusunda her gün yenilenerek, gelişerek emekleri boşa çıkarmayacağınıza güveniyoruz. Bu tatil sürecinde bol bol kitap okumanızı, aynı zamanda kişisel gelişiminizi tamamlayacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılarak nitelikli bir tatil geçirmenizi diliyorum.

 

Sizler bir neslin yetiştirilmesinde önderlik yapan kişilersiniz. Büyük bir vazife şuuru ile görevinizi yürüterek kutlu mesleğinizi aslına uygun olarak icra etmektesiniz. Geleceğin Büyük Türkiye’si sizlerin gayretleriyle şekillenmektedir. Bu fedakâr emeklerinizi can-ı gönülden kutluyor, hepinize teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal bir ulusun yaşamında eğitimin önemini belki de en iyi anlamış, anlatmış devlet kurucusu ve Cumhurbaşkanı idi.  “Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” sözünde belirttiği üzere yeni nesil ve gelecek sizlerin eseri olacaktır.  Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı modern dünyayla yarışacak seviyede, ailesine saygılı, vatanına milletine faydalı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak nitelikte kişiler olarak yetiştireceğinize inancımız sonsuzdur. Dünyanın hızla değiştiği, bilimin ve teknolojinin her alanda yenilendiği günümüzde sizlerin de her mecrada donanımlı olmak için elinizden geleni yapacağınıza ve bunu da Mevlana felsefesindeki mücadele ruhunda olduğu gibi insan sevgisiyle sentezleyerek, deneyimlerinizle olgunlaştırarak yapacağınıza inanıyorum.  Bu vesileyle bayramınızı kutluyor sağlıklı, huzurlu, verimli bir yaz tatili geçirmenizi temenni ediyorum. 

 

Bugün de sizin mutlu gününüz. Çünkü biliyoruz ki evlatlarınız sizler için çok kıymetlidir. Hayatımızın anlamı ve yaşam kaynağıdır. Çocuklarınızın akademik notlarını bir araç kabul ederek, onları birbirleriyle mukayese etmeden bir birey olarak iyi insan olmaları yolunda elinizden gelen tüm gayret ve itinayı göstereceğinize inancımız sonsuzdur. Çünkü ağaç yaşken eğilir. Unutmayın ki çocuklarınızın karakteri, okul çağına gelinceye kadar aileden almış olduğu değerlerle şekillenir ve olgunlaşır. Biz eğitimciler, aileden almış oldukları bu temel kazanımlarıyla çocuklarınızı, okullarımızda verdiğimiz eğitimle daha iyiye, daha doğruya, daha güzele yönlendiririz.

 

Sizler de öğretmenlerimizi bu yolda yalnız bırakmayıp var gücünüzle evlatlarınıza destek olmaya çalıştınız. Emeklerinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Gerek eğitim- öğretim döneminde gerekse tatil süreçlerinde evlatlarınızla daha çok vakit geçirmenizi daha güzel yarınlar adına sizden istiyorum. Onların öncelikli ihtiyacı ilimden evvel sevgi ve ilgidir. Onu da en iyi sizde bulacaklardır.”