Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve adayı Halil Posbıyık seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Dağlar, Göktepe ve Kıyıcak’ta vatandaşlar ile bir araya geldi, rakiplerine seslendi. Mahallelerde yaptıkları hizmetleri, Ereğli’nin dünü ve bugünü arasında kazandırılan birçok çalışmayı halkıyla paylaşan Başkan Halil Posbıyık, yeni projelerinden de bahsederek Ereğli’yi hep birlikte el ele daha güzel günlere taşıyacaklarını söyledi.

 

“BİZ TECRÜBELİYİZ”

Konuya ilişkin Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Posbıyık, Ereğli Belediyesini yönetmenin kolay olmadığını ve yeni dönemde de istikrarın Ereğli’nin daha güzel günlere kavuşması için bozulmaması gerektiğini belirterek; “Karşımdaki rakiplerin hiçbirisinin kişiliğine bir şey söyleyemem.. İyi insanlar, mesleklerinde başarılı olabilirler. Ama bizim bir farkımız var. Biz tecrübeliyiz. 14 mahallesi varken Ereğli’yi teslim aldığımda, bugün 31 mahalle, yüz bini aşan nüfusa kavuştuk..Yeni mahalleleri Ereğli’ye katarak, kentimizi büyüttük..Tek derdim, bu topraklarda doğmuş, kenar mahalleden gelmiş Sebzeci Kadir Posbıyık’ın oğlu olarak halkıma hizmet edebilmek. Onlara iyi imkanlar sunabilmek.. Bugün Ereğli, alt yapısı-üst yapısı, kültürel ve sosyal faaliyetleriyle artık adını Türkiye’ye duyurmuş bir kent haline geldi. Hedefim, yeni yapacağımız projelerle, Ereğli’nin adını Dünya’ya duyurmak. Bunun için, belediyecilikten anlamayanlarla zaman kaybetmek değil, istikrarı bozmadan hep birlikte kenetlenip, yeni dönemde de bana ve ekibime sahip çıkmanızdır” dedi.

 

“EVLERİNİZDE SULARINIZ KESİLİR”

Belediyecilikten anlamayanların, Ereğli’de halka belediye hizmetlerini götüremeyeceklerini belirten Posbıyık, “Ben belediyeciliği 1971 yılında başladım. Bu işi biliyorum. Allah, insanları yaratırken bazı özellikler verir. Kimisi doktor, mühendis olur, kimisi iyi para kazanmayı bilir tüccar olur. Allah’da bana politika özelliği vermiş. Tuttuğunu koparan, dik durabilen, kentinin yarını için durmadan çalışan, sözünün eri, halkına sevgiyle bakan. Bunlarda bende var. Herkes iyi insan olabilir ama lider olamaz. Size samimiyetimle söylüyorum. Belediyeciliğin ‘B’sinden anlamayan biri gelsin, evlerinizde sularınız kesilir. Hizmet götüremezler” diye konuştu.

 

“2 DOKTOR DA BAŞHEKİMLİK DERDİNDE”

Dr.Recep Erdoğan ve Dr.Hüseyin Uysal’ın koyu bir CHP’li olduklarını söyleyen Posbıyık, “Bu arkadaşlar 2011 yılında CHP’nin milletvekili aday adayı oldular. Benden daha CHP’liler. Biri DSP’de, biri AK Parti’ye geçti. Niye geçtiler biliyor musunuz?.. Bunların Belediye Başkanlığı dertlerinde değil, olamayacaklarını da biliyorlar. Onlar ‘AKP bizi yeni yapılan hastaneye Başhekim yapar mı?’ onun derdindeler” şeklinde konuştu. Posbıyık, AKP Milletvekili Ercan Candan’ın seçim döneminde Ereğli’ye geldiğini ve hayalet gibi ortalarda dolandığını belirterek; “Şimdi tutmuş, bana saldırıyor.. Artık yaşlandı, gitsin’ diye.. Bu milleti bırakıpda ben nereye gideyim. Sana mı bırakayım. Daha muhtarların telefonlarına çıkmıyorsun.. Tuzla’da tersaneler çalışıyor. Ereğli’de neden çalışmıyor. Hani Gambiya’dan Balıkçı kayıkları işi yaptıracaktın.. Ne oldu kayıklar? Ereğli-Devrek yolunu yapacaktın, hani nerde? Sen önce Milletvekilliğinin gereğini yap..” dedi. Posbıyık, Dağlar, Göktepe ve Kıyıcak’ta halktan büyük ilgi gördü, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Halk toplantılarında Başkan Posbıyık’a mahalle muhtarları da destek verdi.

 

(Haber Merkezi)