Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı ve AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Grubu yaptıkları ortak yazılı açıklamada Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e tepki gösterdi.

 

2009 Yerel seçimlerinden sonra Zonguldak kentinin son derece talihsiz bir dönemin başlangıcı içerisinde yer aldığını, sayısız skandala imza atan CHP kadrosunun basiretsizlik ve şark kurnazlığı konusunda sınırları zorlamaya devam ettiği belirtilen açıklama şu şekilde:

 

“RANTI BÖLÜŞMEDE USTALAŞMIŞLAR”

Mülkiyet problemi ve çarpık kentleşmenin önüne geçmek amacıyla dönemimizde başlatılan Islah İmar Plan’larını rafa kaldırarak, yandaşlarına bireysel imar kıyaklarına konsantre olan meclis üyeleri ilave kat rantı bölüşme konusunda ustalaşmışlardır.  Dönemimizde başlatılan TOKİ hamlesini durduran, Bağlık Toplu Konutları hikâyesiyle hemşerilerimizi avutan yöneticiler; TTK ve TOKİ girişimiyle başlatılan projeye destek değil köstek olmaktadır. Vatandaşla TTK ve TOKİ’yi karşı karşıya getirmek için elinden geleni yapan CHP’lilerin asıl hedefi kaliteli ve ucuz konut arzının önüne geçerek yandaş müteahhitlerinin rantını idame ettirmektir.

 

“BİRBİRİNE ŞİKAYET ETMEKTE”

Fevkani Köprüsü konusunda olası bir felaketle ilgili her türlü belirti ve uyarı mevcut olmasına rağmen, Belediye yönetimi ipe un sermekte, alternatif proje geliştirmek yerine Köprüaltı esnafına dalkavukluk yaparak oy devşirme peşindedir. Ulaşım sistemimizde hem kullanıcıları hem de hizmet verenleri çileden çıkaran sorunlar teşhis edilmiş olmasına rağmen, Ulaşım Master Planı çalışmalarını başlatmayan yönetim, taksi ve dolmuş durakları ziyaretlerinde dedikodu yaparak şoför esnafımızı birbirine şikâyet etmektedir.

 

“UMUT VERECEK TEK BİR PROJE DAHİ YAZMADI”

Göreve geldiklerinden beri yaptıkları zamlarla Zonguldaklıları Ülkenin en pahalı su ve çöp hizmetine mecbur bırakanlar, 2014 yılı tarifelerine zam yapmayarak hemşerilerimizi kandırabileceklerine inanmıştır. Kurumu borç batağına sürükleyen yöneticiler hazırladıkları bütçe ve programda 2014 yılına dair umut verecek tek bir proje dahi yazamamıştır. Tamamen Merkezi Hükümet projesi olan doğalgaz çalışmasını, Akpartili sayın vekillerimizin yardımı ve İller Bankası kredisiyle gerçekleştirilen; arıtma sistemi ve asfalt çalışmalarını kendi icraatı gibi pazarlamaya çalışmaları ayrı bir garabet olarak önümüzdedir. İşportacıyla mücadele ettiği için hastanelik olan Zabıta Müdürü, bu defa haksız taleplerle gelen kişilere hayır dediği için hakarete uğramış Belediyeyi yönetenler ise bu şahısları makam katında ağırlamıştır.

 

“RANTİYE GEMİLERİ YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Islah İmar Planları, TOKİ projesi, Fevkani Köprüsü, Ulaşım Master Planı gibi kentimizdeki yaşam kalitesini doğrudan etkileyecek tüm konularda; Belediyeyi yönetenler Şark Kurnazlığını ilke edinmişlerdir. İnisiyatif alarak sorun çözmek, proje üretmek yerine dalkavukluk ve dedikodu yaparak, vatandaş ve Kurumları karşı karşıya bırakan CHP’liler, Kenti uyuturken kendi rantiye gemilerini yürütmektedirler. Kendilerince kurnaz geçinen bu yöneticiler 2014 seçimlerinde Güneşin Balçıkla Sıvanmayacağını elbette görecekler.

 

YÖNETİMİN ÇAPSIZLIKLARI

Ulu Önderimizin aziz hatırasını sömürmeyi gelenek haline getiren CHP ailesinin İl Başkanı’nın 10 Kasım’ı kutlayan demeci ve sağına soluna bakmadan yönelttiği katılım suçlaması ise Zonguldak teşkilatının ve Belediye Yönetimlerin çapsızlıkları ve Şark Kurnazlıkları üzerine adeta tüy dikmiştir”