Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı programlara katılmak üzere Zonguldak'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören mangasını selamladı.
 
 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  partisinin Zonguldak İl Başkanlığınca Madenci Anıtı önünde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.



Konuşmasına bir Zonguldak türküsündeki, "Kavuşmaktır kısmetse muradım" sözlerini anımsatarak  başlayan Erdoğan, "Bugün bir kez daha muradımıza erdik, size kavuştuk. Bizim muradımız, hep milletimizle birlikte yol yürümek. Bizim muradımız hep milletimizle hedeflerimizi gerçekleştirmek olmuştur. Bizim muradımız hep milli iradeyi hakim kılmak, demokrasiyi, özgürlükleri, hukuku üstün kılmak olmuştur. Bugün de işte bu  muratla yine karşınızdayız." diye konuştu.

Yerel seçim tarihine az bir zaman kaldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu seçimde elbette öncelikle belediye başkanlarını seçeceksiniz. Ama sadece bu kadar değil bu seçimde aynı zamanda Türkiye'ye kurulmaya çalışılan tuzakları da birlikte bozacağız. Bu ülkenin ve milletin hasmı ne kadar kesim varsa hepsi de pürdikkat 31 Mart'ta sandıktan çıkacak sonucu bekliyor. Ülkemizin istiklaline, milletimizin istikbaline, halkımızın işine, aşına, ekmeğine kast edenler, ellerini ovuşturarak bekliyor. Onlar ellerini ovuşturarak bekliyor ama 31 Mart'ta benim milletim onlara gereken dersi verecek.



Sınırlarımıza teröristlerle, ekonomimize kur, faizle, soframıza vurguncularla, birliğimize bölücülerle, beraberliğimize fitneyle saldıranlar şu anda pusuda bekliyor. Bugüne kadar içeride ve dışarıda ne yaptılarsa bu milletin çelik gibi iradesi karşında çaresiz kalanlar 31 Mart için tarihlerinin en büyük ittifakını oluşturdular. Yolda bir birlerini görseler selam vermeyecek bunca benzemezi bir araya getiren nedir biliyor musunuz? Bunları geçmişlerini inkar etme pahasına bir araya getiren bir şey olmalı. Zahirde Cumhur İttifakı'na ve şahsıma karşısı bir araya gelmiş görünüyorlar ama aslında bunları bir araya getiren, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaştığında sahip olacağı güçten korkuyorlar." ifadelerini kullandı.





- "FETÖ'SÜNE DE DİĞERLERİNE DE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ"

Alandaki vatandaşlara, HDP'li bazı yöneticilerin konuşmalarının yer aldığı videoyu izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Şimdi bu konuşan, bölücü terör örgütünün arkasında olduğu malum partinin eş başkanı. Ne diyor? 'Doğu'da, Güneydoğu'da oylar malum HDP'ye, batıda da AK Parti ve MHP'yi çökerteceğiz' diyor. Bunların yanında kim var? CHP var, sözde İYİ Parti var, maalesef adı Saadet olan saadetsiz bir parti var." ifadesini kullandı.

CHP'ye, İYİ Parti'ye ve HDP'ye gönül veren vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Bu kadar vatana ihanet içinde olanların bir araya geldiği, tepede tabanda değil, bu üç partiye oy verecek misiniz?" diye sordu.



HDP'li bir yöneticinin, "Biz sırtımızı PKK, YPG'ye, PYD'ye dayıyoruz." sözlerini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sen onlara dayayı ver, biz de sırtımızı milletimize ve Allahımıza dayıyoruz. Ne diyor? 'Kaleşlerimizle sizleri bitiririz.' diyor. Sizin kaleşleriniz olsa ne yazar? Başka şeyleriniz olsa ne yazar? Ne dedim? Sizi Cudi'de inlerinize gömeceğiz, Gabar'da inlerinize gömeceğiz, Tendürek'te inlerinize gömeceğiz. Hatta ve hatta Kandil'de inlerinize gömeceğiz. Gömdük mü? Gömüyor muyuz? F-16'larla, insansız hava araçlarımızla, silahlı insansız hava araçlarımızla bunları çökerttik mi? Çökertiyor muyuz? Daha devam ediyoruz, nefes aldırmayacağız. FETÖ'süne de diğerlerine de nefes aldırmayacağız. Bu can bu tende oldukça Allah'ın izniyle biz bunları kovalayacağız, onlar kaçacak. Nereye giderlerse gitsinler arkalarındayız. Benim vatandaşıma, benim halkıma bunlar huzursuzluk veremeyecekler. Bunları kovalamaya devam edeceğiz." 






31 MART’TA DEMOKRASİ ŞÖLENİ

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da mitingde yaptığı konuşmada  "Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimde de merkezi idarede de neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz. Enkaz altından çıkardığı Türkiye'yi, dünyanın en kudretli devletlerinin karşısında dimdik duracak onurlu bir konuma getirdi. Bugün Türk bayrağı sadece bizim değil, 2 milyar insanın umudunu, ümidini, özgürlük talebini temsil ediyor" dedi.

Kasapoğlu, "Gelin; Türkiye'nin tökezlemesini isteyen, bunu dört gözle bekleyen emperyalistleri sevindirmeyelim. Gelin; ele ele, gönül gönüle kenetlenelim, dünyaya bir Türk milleti dersi verelim. Gelin; 31 Mart'ı demokrasi şölenine çevirelim."

Zonguldak'ın, emekçi maden işçilerinin kömür karası elleriyle bu ülkeyi büyüten bir şehri olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Emek en güzel ve en büyük değer. İnsanoğlunun en büyük simgesi. Bu ülkenin bereketi sizin bereketinizdir. Zonguldak deyince dünyanın en zor işini; memleketi, milleti için yapan, üretmek için var gücüyle çalışan madenci kardeşlerimizi hatırlarız." diye konuştu. 



Kasapoğlu, Zonguldak deyince akıllarına gece gündüz çalışan, yüzleri kömür karası ama gönülleri ak Zonguldaklıların geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Zonguldaklı yiğittir, cesurdur, merttir, vatan severdir. Zonguldaklı madenci kardeşlerim, ekmeğini taştan çıkaran, boğazından haram lokma geçmemiş, üreten ve çalışan insanlardır. Sizlerle gurur duyuyoruz. Ne mutlu bana ki bu heyecanı, mutluluğu bugün sizlerle paylaşma şansım oldu. Bu aziz şehir, 24 Haziran'da yüzde 55,2 oy oranıyla, 'Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmalı.' demiştir. Yine parlamentoda yüzde 56,8 oy oranıyla Cumhur İttifakı'na, yüzde 46 oy oranıyla AK Parti'ye güçlü destek vermiştir. Çünkü bizler AK Parti olarak alın terinin, emeğin değerini en iyi bilenleriz. İşte bugün bu aziz şehir yine liderini bağrına basıyor."






- "TÜRKİYE İÇİN DAHA GÜÇLÜ DESTEK İSTİYORUZ" 

Dünyanın gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, Türkiye'nin selameti ve huzurunun vatandaşın iradesine bağlı olduğunu dile getirdi. 

Kasapoğlu, "Gelin; Türkiye'nin tökezlemesini isteyen, bunu dört gözle bekleyen emperyalistleri sevindirmeyelim. Gelin; ele ele, gönül gönüle kenetlenelim, dünyaya bir Türk milleti dersi verelim. Gelin; 31 Mart'ı demokrasi şölenine çevirelim. Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimde de merkezi idarede de neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz. Enkaz altından çıkardığı Türkiye'yi, dünyanın en kudretli devletlerinin karşısında dimdik duracak onurlu bir konuma getirdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 'Dünya beşten büyüktür.' diyerek onlara çok iyi ders verdi. Bugün Türk bayrağı sadece bizim değil, 2 milyar insanın umudunu, ümidini, özgürlük talebini temsil ediyor." ifadelerini kullandı. 






- "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HAYALLERİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ONUN KADROSU GERÇEKLEŞTİRDİ"

Belediyecilik, proje, yatırım, istihdam ve iş kapısı açmanın AK Parti'nin işi olduğunun altını çizen Kasapoğlu, "Türkiye'nin bileğini bükmek, Türkiye'yi düze getirmek istiyorlar. Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman karamsarlığa, umutsuzluğa düşmedi. 15 Temmuz'da onu öldürmek istediler, daha önce de cuntacılar, vesayetçiler onu durdurmak istedi. AK Parti'yi kapatmak, Türkiye'yi başsız bırakmak istediler. Eski Türkiye, sis, is altındaydı." şeklinde konuştu. 

Kasapoğlu, eski Türkiye'nin çöp ve çamur deryası olduğunu, özellikle İstanbul ve Ankara'nın is bulutları altında olduğuna dikkati çekerek, Türkiye'nin en büyük hayallerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onun kadrosunun gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Yaptıklarıyla, eserleriyle yetinmediklerini, daha yapacak çok işleri olduğunu dile getiren Kasapoğlu, "Eser siyasetine, hizmet siyasetine, gönül siyasetine sizlerin desteği ve duasıyla devam edeceğiz. Gözümüzün ışığı olan gençlerimizden, kadınlarımızdan Türkiye için, bu şehir için, demokrasi ve hukuk düzeni için, güven ve istikrar için daha çok, daha güçlü destek istiyoruz. İnanıyorum ki siz Zonguldaklı kardeşlerimiz bu desteği esirgemeyeceksiniz. Tevazuyla, samimiyetle, gayretle 'Önce millet, önce memleket' diyerek 31 Mart sabahı ele ele, gönül gönüle Zonguldak'ı geleceğe taşıyacağız." değerlendirmesinde bulundu. 






"ZONGULDAK'IMIZIN HİZMET ALMASINI İSTİYORUZ"

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Ömer Selim Alan da 31 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kaldığını, çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Teşkilatlarla birlikte yaklaşık 90 gündür sahalarda olduklarını anlatan Alan, "Hep birlikte yeni Zonguldak.' diyerek yola çıktık. Artık Zonguldak'ımızın hizmet almasını, eski günlerine dönmesini istiyoruz. 10 yıldır hizmet noktasında büyük sıkıntılarımız var. Mahallelerimizi, caddelerimizi geziyoruz, esnafımıza, vatandaşımıza soruyoruz. Acaba biz mi bir şey görmedik? Daha cevap alamadık." diye konuştu. 



Alan, siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun herkesi kucaklayacaklarını belirterek, hep birlikte Zonguldak için çalışacaklarını kaydetti. 

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ise kente bir 5-10 yıl daha kaybettirmeyeceklerini, AK Parti yönetimiyle herkesin kazanacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldıkları güç, hükümetten aldıkları destekler, adayların heyecanı ve kararlılığıyla yepyeni bir Zonguldak'ta gönülden gönüle hizmet köprüleri kurmak istediklerini vurgulayan Tosun, "Hepinizi kucaklıyor, 31 Mart akşamı herkesin kazanacağı, hizmetin konuşulacağı, yeni bir dönemin başlayacağını sizlere müjdeliyoruz." ifadelerini kullandı.