Çakır'ın açıklamalarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu anlatan Akyol konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"1- Açıklamanda, kötü hava şartları dolayısıyla müteahhit yol çalışmasına ara verdi diyorsun. Sayın İlçe Başkanı geçen yıl tüm kış boyunca 2 vardiya çalışan müteahhit firmanın bu yıl mı kış uykusuna yatmak aklına geldi?

2- Yol güzergahındaki çalışmalar hakkında yanıltıcı bilgi veren siz, Ova Köyü ile Sakallar Köyü arasındaki yolu en son ne zaman gittiniz? Ova Köyü ile Çaylıoğlu arası açıldı diyen siz , o yolda daha stabileze yolun bile açılmadığını bilmiyor musunuz? Yolun 2,5 km asfaltlaması kaldı diyorsunuz, Allah aşkına bunu nasıl söylersiniz! Ova Köyü Köprüsünden Çaylıoğlu tarafına 1 metrekare bile asfalt dökülmedi, siz hangi yoldan bahsettiğinizin farkın damısınız ? Acaba başka beldeye mi gezmeye gittiniz ? Bitirilemeyen başka yol daha mı var ?

3- 1, 5 yılda Sakallar Köyünden Armutlucuma arasındaki 8 km olan yolun stabilesini bile bitiremeyen firmanın Vakıf Köyünden Çaylıoğlu arasındaki yolu 1 yaz sezonunda nasıl bitirip teslim edebilecek bunu bir açıklar mısınız? Hodri Meydan, Bu iddialarımın yalan olduğuna inanıyorsan, gazeteciler ile birlikte o yolu birlikte gezelim. Bakalım Ereğli-Devrek yolu ile ilgili kim yanıltıcı veya yalan bilgi veriyor ortaya çıkartalım. Öyle –cak , -cek le atıp, tutmakla basın ve Facebook'ta fenomenlik yapmakla bu işler yürümez Fatih Çakır. Bak 2019 seçimlerine çok az zaman kaldı.

3 Mart 2016 tarihinde Sağlık ocağı ile ilgili bölge halkına verdiğiniz sağlık ocağı sözü unutulmadı ? Armutlucuma ve civar halkı da unutmadı . Size ulaşamadıkları için bize sual eder oldular . Bizde sizi aramamıza rağmen çalan telefonlar açılmıyor ? Cumhurbaşkanımız seçimler için her türlü önlemi alırken, senin halkı yanıltman ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmen yakışıyor mu? Bu seçmene 2019’da oy istemeye sen gidecek misin bilmem? Onun için bu halkı kandırma hastalığından, olmayacak vaadleri ve müjdeleri verme hastalığından vazgeç. İnsanların aklıyla bu kadar dalga geçmeyi kendinize yakıştırabilirsiniz ama sizin karşınızda çocuk yok"