Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosu'ndan gönderilen açıklama şu şekilde:

"Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman posbıyık, Pazar gününü annelere ayırdı. Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık ilk olarak İstanbul’daki terör saldırısında şehit olan Ereğli’li Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu’nun annesi Sabriye Karakurdu’nu evinde ziyaret etti. Anne Karakurdu’nun Anneler gününü kutlayan Başkan Posbıyık, “Karşılıksız sevgi ve özenle, bu vatan için yetiştirdiğiniz iki güzel evladınızı ebediyete uğurladınız. Kahraman şehidimizin bize emaneti, bilgelik ve fedakarlık abidesiniz. Tüm Kdz.Ereğli halkı adına sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm Annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

Bayan Posbıyık’ın çiçek ve plaket takdim ettiği Sabriye Karakurdu ve baba Erdal Karakurdu, Posbıyık ailesine ziyaretleri için teşekkür etti.

HUZUREVİ SAKİNLERİNE ZİYARET

Başkan Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık daha sonra Huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Posbıyık ailesi burada kalan annelerin tek tek ellerinden öperek günlerini kutladı ve çiçek takdim etti.

Başkan Halil Posbıyık, Huzurevi sakinlerine ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olacaklarını söyledi.

Posbıyık ailesi gün içerisinde Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Anneler gününe özel Amfi tiyatroda hazırlanan hatıra fotoğrafı çekimlerine de katılarak annelerin anneler günlerini kutladı.