Kdz.Ereğli Belediyesi ve Ereğli Muhtarlar Derneği'nin organizasyonunda belediye düğün salonundaki etkinliğe Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Kıdemli Albay Murat Türken, ilçe protokolü, 1998/1 tertip asker adayı 390 genç ile yakınları katıldı.

 

KURAN-I KERİM OKUNDU, DUA EDİLDİ.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ile başlayan etkinlikte asker adayları ile ailelerine Türk bayrakları dağıtıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerin ardından İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından dua edildi.

 

"ASKER OCAĞI PEYGAMBER OCAĞIDIR"

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, 1998/1 tertip askere gidecek gençlerin onurlu bir görev üstleneceklerini belirterek, "Hiç şüphe yok ki asker ocağı peygamber ocağıdır. Oraya giden insanlar o kutsal ocakta, asker, mehmetçik olur. Vatanımızın, birlik, beraberliği ve bütünlüğü için her türlü kutsal değerimiz için millet, devlet, bayrağımız için sizler gerekirse çok aziz canınızı, kanınızı verecek ve şehit olacaksınız. Biz sizlerin sağ salim buraya dönmenizi istiyoruz. Düşmana aman vermemenizi bekliyoruz. Sizler bizim gururumuz, onurumuzsunuz. Sizler giderken bize emanet ettiğiniz aileleriniz, yakınlarınız bizlerin emaneti olarak rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamalarına devam edeceklerdir" dedi.

 

"SEVGİLERİN EN GÜZELİ EN KUTSALI"

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da konuşmasında dünyanın hiçbir ülkesinde kına yakarak, davul, zurna ve düğünlerle asker gönderilmediğini anlatarak şunları söyledi: "Askerlik, millete, bayrağa ve vatana sevgidir. Sevgilerin aşkların en güzelidir. Vatan, millet, bayrak sevgisi, sevgilerin en güzeli en kutsalıdır. Bugün sizler artık askere gidiyorsunuz. İnşallah askerliğinizi hayırlısı ile bitirip hayırlısı ile teskerenizi alırsınız. Nöbet tutan, hudutlarda sınırlarımızı bekleyen tüm askerlerimize, polislerimize rabbim güç kuvvet versin. Sizler askere gidiyorsunuz ve artık adınız mehmetçik"

 

DAVUL ZURNA İLE UĞURLANDILAR

Ereğli Belediyesi tarafından gençlere içerisinde çeşitli giyim malzemelerinin de bulunduğu çantalar hediye olarak verildi. 1998/1 tertip asker adayları ise düğün salonundan davul ve zurnalar eşliğinde uğurlandı.

 

(Haber/Fotoğraf: Mustafa Kemal Bektaş/Görkem Ercan Azer)