Zonguldak Barosu’na kayıtlı Avukat Ali Osman Odabaş, müvekkilliğini yaptığı slikosiz hastası Yılmaz Dımbır’ın hukuk mücadelesini kazanışının ardından aynı hastalıkla boğuşan yaklaşık bin 100 kişinin malulen emekli sayılmasının önünün açıldığını açıkladı.

Odabaş, kot taşlama işçisi Yılmaz Dumbur’ın slikosiz hastası olduktan sonra açtığı davada elde ettiği hukuksal kazanımın tüm mağdurlara emsal olduğunu belirterek, diğer tüm slikosiz hastalarına maaş bağlanması kararını veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’e şükranlarını sundu.

İstanbul’da kot taşlama sektöründe çalıştıktan sonra, sosyal güvencesiz olarak çalıştığı yılların sigortalı sayılması için Bakırköy 2.İş Mahkemesi’ne dava açan Zonguldaklı Yılmaz Dımbır, davayı kazanmıştı. Zonguldak’ın hayırsever ve başarılı avukatlarından Ali Osman Odabaş’ın avukatlığını yaptığı davanın sonuçlanmasından ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, açıklama yaparak, hastalık raporunu belgeleyen kot taşlama işçilerine emeklilik maaşı bağlanacağını bildirmişti.

Dava sonucunun tüm ülkeye duyurulmasını sağlayan gazetecilere teşekkür eden Odabaş şunları söyledi;

 

“BAKAN DİNÇER’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

“29 Eylül 2010 tarihinde toplantı yapmıştık. Kot taşlama sektöründe çalışan işçi arkadaşımızın kazandığı hukuk mücadelesini anlatmıştık. Siz basın mensupları da kamuoyunda bu olayın yer bulmasında büyük önem arz ettiniz, teşekkür ederim. Haberlerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bu sektörde çalışan ve sigortalılık vasfı olmayanlara sosyal güvenceye kavuşturulacağını söyledi. Burada denildiği şekliyle kot taşlama sektöründe çalışan işçilerin hiçbir şekilde sigorta girişi yok. Bu süreçte meslek hastalığı raporu alanların, SGK’ya başvurarak mağduriyetlerinin giderileceği belirtildi. Bu olayı kamuoyuna duyurduktan 21 gün sonra Bakan Dinçer bu durumu açıkladı. Hükümet nezdinde bu olayın bu kadar duyarlı karşılanacağını ben hiç hesaba katmamıştım. Bakan Beyi bu hizmetten dolayı kutluyorum. İnşallah benim beklediğim şekilde bu olaya duyarlılık gösterirler. Yasa çıktıktan sonra bu yasanın değerlendirmesini hep birlikte yapacağız.”