Zonguldak Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 20. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurul'da Zeki Dirlik'in listesi kazandı.
Zonguldak SMMMO binasında gerçekleştirilen ve iki gün süren genel kurula SGK Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci, Zonguldak Baro Başkanı Av. Kerem Ertem, İş-Kur İl Müdürü Muharrem Demirci, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan kurul oluşturuldu. Mevcut Başkan Zeki Dirlik genel kurulun ilk gününde yaptığı konuşmada şöyle dedi:
"Odamızın 20. genel kurulunu yapıyoruz. 20. yılımızdayız. Bu 20 yılda kaybettiklerimiz var. Onlara rahmet diliyorum. Yaşanan ekonomik krizde işten çıkarılanlar, iş bulamayanlar, gelecek kaygısı olan insanların arttığı, ranta teslim olan şehirler, spor müsabakalarında centilmenlikten uzak davranışlar, her gün artan sorunlar, kayıt dışı ekonominin fazla olması bütün bunlar Türkiye'yi dünya sıralamasında yaşanabilir ülkeler arasında 70. sıraya koymaktadır. Saygı ve saygıyı önümüze aldığmıız zaman Türkiye'yi bu sıralamada daha yukarıya çekeceğimize inanıyorum. Meslekte yaşanan sorunlar her geçen gün artıyor. Naylon fatura artıyor. Bunlardan kurtulmak için e-fatura ve e-devlete geçmektir. Yıllardır bu kürsülerden sesleniyoruz. Artık 'Nerden Buldun' yasası kayda alınmalıdır. Hepimizin sorunu meslekte haksız rekabettir. 2010 senesinde Zonguldak'ta haksız rekabetin en az seviyeye ineceğine inanıyorum. Bu kongrenin yararlı olmasını diliyorum."
Konuşmanın ardından faaliyet raporları okundu. Kongrenin ikinci gününde ise oy kullanımına geçildi.
Gerçekleştirilen seçimde iki liste yer aldı. Oy pusulasında yer alan A Grubu'nda Tahsin Erdem'in listesi yer aldı. Erdem'in Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu:
"Tahsin Erdem, Enis Kıran, Baki Taşkıran, Nahide Memiş Ercan, Ertan Açıkgöz. Yedek Üyeler, Elif Çiftçi ve Yasemin Altay."
Pusulanın B Grubu'nda yer alan Zeki Dirlik'in listesi de şu isimlerden oluştu:
"Zeki Dirlik, Oğuz Pulat, Kazım Bilgi, Tayfun Biçer, Polat Sezgün. Yedek Liste, Tevfik Aydoğmuş, Sevim Öztürk, Metin Bekdaş, Nebiha Durmuş ve Murat Rençber." Gerçekleştirilen oylamada toplam 245 oy kullanıldı. Kullanılan oyların 12'si geçersiz sayıldı. Zeki Dirlik'in Yönetim Kurulu Listesi 185 oy alırken, Tahsin Erdem'in yönetim kurulu listesi 51 oy aldı. Dirlik, 20. Olağan Genel Kurul'da güven tazeledi.