Devrek'de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 63 yaşındaki Muharrem Keleş ve eşi 52 yaşındaki Şahinde Keleş, hayatını kaybetti.

Olay, saat 10.30 sıralarında ilçeye bağlı Nizamlar Köyü'nde yaşandı. Bir gün önceden sobaya kömür atarak uyuyan Keleş çitfine telefonla ulaşamayan 22 yaşındaki Anıl Keleş, anne ve babasına bakması için komşuları Seyfi Kavak'a haber verdi. Kavak, uzun süre kapının zilini çalmasına rağmen kimsenin dışarıya çıkmamasından şüphelenerek evin camını kırarak içeriye girdi. Keleş çiftinin cesetleriyle karşılaşan Kavak, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldükleri iddia edilen Keleş çiftinin cesetleri, olay yerine gelen Cumhuriyet savcısının talimatıyla kaldırılarak kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

6 çocuk sahibi Keleş çiftinin yanında kalan Anıl Keleş'in olay günü kar yağdığı için anne ve babasının yanına gitmediği ve eniştesi Ersin Kara'nın yanında kaldığı öğrenildi. Keleş, çiftinin yarın köylerinde toprağa verileceği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.