Karadeniz Ereğli’de terör saldırıları taksi, servis, halk otobüsü şoförleri tarafından protesto edildi. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na tarafından düzenlenen taksi, servis şoförleri ve halk otobüslerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 araç konvoy yaparak terör olaylarına tepki gösterdi. Müftü Mahallesi üzerinden başlayan konvoy öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek terör saldırılarını lanetledi.

 

“DERİNDEN ETKİLEDİ”

Terör saldırılarından derin üzüntü duyduklarını belirten Civelek şunları söyledi: “Özellikle de son iki gün içerisinde 30 güvenlik görevlimizin şehit edilmeleri tüm vatandaşlarımızı üzdüğü gibi bizleri de derinden etkilemiştir. Bizlerde bu tür eylemlere ticari alanda faaliyet gösteren taksici, halk otobüsçü, servisçi, minibüsçü esnafımızla araçlarımızla tur atarak tepkimizi göstereceğiz. Umarız bu tür acı olaylar en kısa zamanda sona erer.

 

“MEHMETÇİK VE POLİSİN ARKASINDA OLACAĞIZ”

Ülkemizdeki polis ve asker analarımızın gözyaşları diner. PKK bugün ülkemizin güvenlik sıkıntısı haline gelmiştir. PKK ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışıyor. Askerimizi, polisimizi hain pusular kurarak şehit ediyor. Terörle mücadelede kararlı ve tutarlı tavır bir vatan görevidir. Bunun için mehmetçiğin, polisimizin arkasında olacağız, vatanı böldürmeyeceğiz”

 

Araçlar Türk bayrakları ile donatılırken çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdiği gözlendi. Daha sonra ilçe merkezinde tur atan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)