Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Murat Akyüz,  oda seçimleri öncesinde, yaptığı ziyaretlerle ilgili fotoğraf ve notlar göndermeye devam ediyor. Akyüz, bu kez  Ormanlı beldesinde, Ormanlı Birlik bünyesinde hizmet veren şoför esnafını ziyaret ettiğini açıkladı.

Açıklama şöyle:

Ormanlı Birlik Başkanı Hasan Gökmen, kısa bir konuşma yaparak, Akyüz ve beraberindekilere ‘hoş geldiniz’ dedi. Birlik Üyesi şoför esnaflarına teşekkür eden Akyüz, ekip arkadaşlarını tanıttıktan sonra projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında, Ereğli Şoförler Odası’nı ilçede, bölgede ve hatta ülke genelinde ağırlığı olan bir Oda konumuna getireceklerini ifade eden Akyüz; mevcut Oda yöneticilerinin en yakındaki Odalarla bile aralarının iyi olmadığını söyledi.

13 yaşından bu yana şoför esnafıyla iç içe olduğunu açıklayan Akyüz, meslektaşlarının sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini çok iyi bildiğini belirtti.

Geçmişte Hastane-Lojman Durak Başkanlığı, Şehir İçi ve Köy Minibüsleri Derneği Başkanlığı ve 3 dönem de Çilek Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanlığı yaptığını hatırlatan Akyüz, üstlendiği bu görevlerde hayata geçirdiği projelerden örnekler vererek, seçimi kazandıkları takdirde sadece şoför esnafını değil ailelerini de kapsayan çok daha fazla projeyi kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

Ereğli Şoförler Odası’nın giderek ciddiyetten uzaklaştığını vurgulayan Akyüz şunları söylemiş:
“Başkanın zaten Odada durduğu yok. Başkan Yardımcısı da sabahtan akşama kadar odasında haber dinliyor, gelene-gidene dinlediği haberleri anlatıyor. Ereğli’den bihaberler. Ormanlı’da, Kaptaş’ta, Çaylıoğlu’nda ne olmuş, yalı boyu köylerimizden gelen şoför esnafı arkadaşlarımızın bir sorunu mu var, Ereğli merkezde üyelerimizin ne gibi sıkıntıları var, bunlardan haberleri yok. En yakınımızdaki Oda ile bile araları iyi olmayan, son 4 yıldır hiçbir icraatı bulunmayan mevcut yönetimin artık şoför esnafına, yani bizlere verebileceği bir şey yok diye düşünüyoruz. Şoförler Odası’nın artık ciddi bir kurum olması gerekiyor. Bu yüzden genç ekip arkadaşlarımızla birlikte Şoförler Odası yönetimine talip olduk. Odamızı işlevsel anlamda hareketli hale getirmek için söz değil, destek istiyoruz.”

 

TSO’YA ZİYARET

 

Akyüz ve ekip arkadaşları Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Oda Başkanı Sertan Yalçın, Başkan Yardımcıları Mehmet Çivici ve Abdülkadir Çınar ile görüşen  Akyüz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken yaşamını yitiren merhum Yaşar Tetiker’in vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.