Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından ilçe genelinde bazı bölgelerde yeni bir trafik düzenleme sisteminin başlatılacağı bildirildi. Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası, belediye Ulaştırma Müdürlüğü'nün Erdemir Caddesi'nin tek yönlü trafik akışını sağlamasına yönelik görüşünü yazılı açıklama ile duyurdu. Belediye tarafından gönderilen yazıya ilişkin değerlendirmede bulunan ve çeşitli öneriler getiren açıklama şu şekilde:


"RAMPA AŞAĞI..."

"Belediye Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğünüzün önümüzdeki günlerde uygulamayı koymayı düşündüğü; İstanbul Yol Ayrımı yönünden gelen araçların çarşı merkezine gitmeleri için Erdemir Caddesi Jet Yol ayrımından Dergaz'ın olduğu kısma inip, alt yoldan devam edecekleri veya Hatip Sokağa çıkıp, Etaş Otel güzergahından, Murat Taksi önünden çarşı merkezine inilmesi öngörülüyor. Bahsi geçen yol güzergahları rampa aşağı olduğundan kış mevsiminde karlı, buzlu havalarda araçların bu yollardan inmesi çok zor olacak,  buralarda araçların kayması sonucu trafik kazası olma ihtimali çok yüksek.

 
GÖZTEPE, MEYDANBAŞI...
Yine Göztepe Köprüsü ve Meydanbaşı Caddesi'nden çarşı merkezine inecek araçlar, Kız Meslek Lisesi altı, eski Tansa market (şimdiki Muhtarlar Derneği) önünden Murat Taksinin oraya inecekler ve Etaş Otel önünden inen araçlar ile çakışacağından burada trafik sıkışıklığı yaşanacak, trafik kazalarına sebebiyet verecektir.


ODA OLARAK ÖNERİMİZ

Oda olarak bu konuda çözüm önerimiz; İstanbul Yol Ayrımı'ndan çarşı merkezine  gidecek olan araçların şuandaki mevcut güzergahtan gitmeleri ve gelmeleri ancak, bu güzergahta trafik sıkışıklığına sebep olan Erdemir Caddesi -Anadolu Hastanesi güzergahında sağlı sollu park eden araçların kaldırılması ile trafik sıkışıklığına çözüm bulunacağı, bu sayede gidiş ve gelişte trafiğin rahatlayacağını düşünüyoruz"