Alaplı TOKİ hattının Halk Otobüslerine verilmesine tepki göstererek Belediye Başkanlığı makam odası önünde anahtarlarını atan ELKA Taşıyıcılar Kooperatifine üye 34 hat sahibi durak önünde oturma eylemi yaparak esnafların verdiği karpuz ve ekmekten yedi.

Alaplı TOKİ hatlarının ellerinden alındığını idea eden ve eylem kararı alan ELKA Taşıyıcılar Kooperatifine üye 34 hat sahibi Alaplı Belediye Başkanlığı makam odası önüne anahtar atmasının ardından bugünde durak önünde oturma eylemi yaptı.
Minibüsçülerin eylemine destek veren esnaflar, minibüs şoförlerine karpuz ekmek ikram etti.
2 gündür 22 köye taşımacılık faaliyetlerini durduran Minibüs şoförleri hakları geri verilence ye kadar eyleme devam edeceklerini belirterek, her gün durak önünde oturma eylemi yapacaklarını söylediler.
Minibüs şoförü Kubilay Yanık, “Oturma eylemimize esnaflarımızda destek veriyor. Onlara teşekkür ediyoruz” dedi. Haklarını geri verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydeden Yanık, “ Esnafımız bize sahip çıkıyor. Onlardan Allah razı olsun. Biz isteriz ki yolcularımızı köylerimizden getirelim esnaflarımızda para kazansın.
Çalıştığımız hattımız bir köydü. Köy hututlarımızı mücavir alan içine aldılar. Hatları olan arabaların üzerine hatsız plaka çıkardılar. Bu düzensizliği tüm Türkiye’nin duymasını istiyoruz” dedi.