Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceği tatlılar, farklı çeşitleriyle vitrinlerde yerini aldı. Ramazan’da en çok rağbet gösterilen en çok yenilen tatlılar güllaç, sütlü Nuriye, baklava, tulumba ve sütlaç olarak gösteriliyor. İftar sofralarının çeşitliliği ve bolluğu Ramazan'ın yemek kültürü açısından en belirgin özelliğidir. İftarda kan şekeri çok düşük düzeye indiği için kısa sürede fazla miktarda besin tüketme isteği doğuyor. Sağlıklı bir iftar menüsünde hangi tatlılar olmalı. Uzmanlar iftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine, sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edilmeli. İftar yemeğinden hemen sonra televizyon karşısına geçilmemeli, koltukta dinlenmek yerine hareket edilmeli diyor. Uzmanlar ayrıca Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerekiyor. Tatlılarda en ucuz şerbetli tatlı olan hanımgöbeği tatlısı 12 TL, en pahalı tatlı ise Dürüm 40 TL…

Zonguldak’taki pastanelerde ortalama tatlı fiyatları şu şekilde;
Cevizli Baklava : 24 TL Beyaz Baklava : 26 TL
Tulumba : 12 TL            Sarı Burma : 28 TL
Köy Baklavası : 24 TL Fıstıklı Baklava : 32 TL
Cevizli Katmer : 30 TL Fıstıklı Kıvrım : 34 TL
Saray Sarması : 28 TL Fıstıklı Kadayıf : 26 TL
Şöbiyet  : 32 TL Fıstıklı Burma : 32 TL
Sütlü Nuriye : 22 TL Dürüm  : 40 TL
Şam Tatlısı : 16 TL Havuç Dilimi : 36 TL
Cevizli Kadayıf : 20 TL Fıstıklı Kadayıf : 26 TL
Revani  : 14 TL Şekerpare : 16 TL
Bade  : 16 TL Ekstra Baklava : 30 TL
Kuru Baklava : 36 TL Hanımgöbeği : 12 TL