Amelebirliği tarafından Soğanlıyörük Köyü’ne yapılması hedeflenen öğrenci yurdu ve sosyal tesis bölgenin yeni umutlarından biri olacak. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ve Köy Muhtarı İsmail Akdeniz’in de üzerinde hassasiyetle durduğu proje de gözler Amelebirliğinde.

 

Soğanlıyörük Köyü sınırları içerisinde kalan ve mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait 10 bin 505 m2 yüzölçümündeki taşınmazın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı’na ‘öğrenci yurdu ve sosyal tesis’ yapılması amacıyla Soğanlıyörük Köyü Köy Derneği’nin karar almasının ardından gözler Amelebirliği’ne çevrildi.

Soğanlıyörük Köyü Muhtarı İsmail Akdeniz, öğrenci yurdu ve sosyal tesisin köye yapılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını bu konuda Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

22 Haziran 2014 tarihinde Soğanlıyörük Köyü Ali Veli Güzel İlköğretim Okulu binasında gerçekleştirilen Köy Derneği Toplantısında, 101 oyun 66’sının ‘evet’ 35’inin ‘hayır’ oyu kullandığını ve söz konusu 10 bin 500 m2’lik alanın satılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini belirten Köy Muhtarı Akdeniz, “Biz gerekli kararımızı aldık ve ilgililere ulaştırdık. Satışı için ise uygun şart ve nitelikte olduğu sürece satın alınacak hizmetin ve çalıştırılacak sözleşmeli personelin köyümüz ve bölgemizden alınması şartı ile satışın gerçekleştirilebileceği de belirtildi. Kaldı ki bu nerede olursa olsun her köy derneğinin alacağı bir karardır. Söz konusu yurt ve sosyal tesis bölgemiz için de son derece önemli bir proje. Merakla bekliyoruz, vatandaşlarımız umutlu” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)