Soğanlıyörük köyünde su sevinci yaşanıyor. Valilik tarafından başlatılan sondaj çalışmalarında bulunan kaynaktan 1 saniyede 5 litre su elde edildi. Bulunan suda yapılan tetkikler olumlu netice verirse su en kısa zamanda köy halkına ulaştırılacak.

Kdz.Ereğli Soğanlıyörük köyünde, köyün belediye sınırlarına katılması için yapılan referandum da hayır oyu çıkmasının ardından, Ereğli Belediyesi tarafından suların kaçak kullanıldığı gerekçesi ile köyün suları kesilmişti. Suların kesilmesinin ardından en büyük sıkıntıyı ev hanımları yaşamış ve sorunlarını dile getirmişlerdi. Kuyudan aldıkları kirli suları kaynatarak çocuklarına içiren ev hanımları, bulaşık çamaşır gibi ihtiyaçlarını da yine kuyu suyundan karşılamaya çalışıyorlardı.

Yaşanan bu olay sonrasında devreye giren Zonguldak Valiliği, köyde su sondaj çalışması başlatmıştı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ın bizzat takip ettiği sondaj çalışmaları sonrasında ise belirlenen bölgede su kaynağı bulundu. Bulunan su kaynağı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, sondaj yapılan bölgede saniyede 5 litre su çıktığını söyledi. Kısa zamanda 100 tonluk su deposunun yapılacağını kaydeden Çay, depo yapılıncaya kadar by-pass sistemi ile suyun köy halkına ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Kaymakam Çay konuşmasında, "Bilindiği üzere biz orada bir sondaj çalışması yaptık. Sondaj çalışması ile Soğanlıyörük’te saniyede 5 litre su bulduk. Şimdi su basarak tekrar bir deneme çalışması yapacağız. Su istediğimiz nitelikte çıktı. Ancak her ihtimalle karşı yenden bir tahlil yaptıracağız. Proje kapsamında onunla ilgili 100 tonluk bir su deposu yaptıracağız. Elektrik ve diğer detaylar ile ilgili proje çalışmalarımız sürüyor. Herhalde bu hafta içerisinde sonlandırılır ve önümüzdeki hafta içerisinde ödeneği geldiği takdirde de en kısa zaman içerisinde oranın ihalesini yaparak faaliyete geçireceğiz ama su deposu bitene kadar Bay-pass sistemi ile su vermeye çalışacağız." dedi.