Kdz.Ereğli’de son birkaç gündür hava şartlarından dolayı balık tezgâhlarında fiyatlar arttı. Balık çeşidinin az olması fiyatlara yansıdı.

Kdz. Ereğli’de soğuk havanın etkili olması, balık tezgâhlarında çeşidin az olmasına neden oldu. Fiyatların yüksek olması satışları etkilerken, esnaflar para kazanamadıklarından yakınmaya başladı. Esnaf, havanın ısınmasıyla birlikte tezgâhların renkleneceğini ve fiyatların makul seviyelere düşeceğini söylediler. Balıkçı esnafı Yunus Gelen ise seyyar olarak satış yapan arabalardan şikayetçi oldu. Kendilerinin vergi, elektrik parası, kira ve diğer giderleri ödemeleri ardından para kazanmaya çalıştıklarını belirten Gelen, seyyar satıcıların bu ödemeleri yapmadıkları gibi balığı da ucuza satmalarından dolayı sorun yaşadıklarını kaydetti. Gelen, "Biz burada her türlü resmi ödememizi yapıyoruz. İşçi çalıştırıyoruz. İşçinin maaşı ile birlikte sigortasını da yaptırıyoruz. Ancak seyyar satıcı arkadaşlarımın yüzünden iş yapamaz duruma geldik. Bu işe bir an önce bir çare bulunması gerekli.” dedi.

 

"ONLAR DA HAKLI BİZ DE HAKLIYIZ"

 

Seyyar olarak balık satışı yapan Mustafa Köse ise kendi düşüncelerini aktardı. Köse, kendilerinin de ev geçindirdiğini ve bu işi yapmak zorunda olduklarını söyledi. Köse, şöyle dedi: “Biz de uzun yıllardır bu işten evimize ekmek götürüyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile balıkhaneden uzak bir bölgede balık satıyoruz. Ben balıkhanede tezgahı olan arkadaşlarıma da hak veriyorum. Onların da işi zor. Ama ben de bu işi yapmak zorundayım. Evime ekmeği, bu işten kazandığım para ile götürüyorum. Bu nedenle de çalışmak zorundayım.” diye konuştu.