Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

 

Bölgemizde etkili olan soğuk hava koşullarına karşı, Kdz.Ereğli Belediyesi karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sokak hayvanlarını da unutmadı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezince ilçenin değişik noktalarına yerleştirilen 14 adet sokak hayvanları besleme evi ve 3 adet kedi beslenme evinde sokak hayvanlarının günlük mama, yem ve su ihtiyaçları karşılanıyor.

Kdz.Ereğli Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, soğuk havalarda dışarıda yaşamak için mücadele eden sokak hayvanlarının bir yandan da açlıkla mücadele ettiklerini belirterek; “Hava sıcaklıklarının eksi derecelerde seyretmesi en çok da sokak hayvanlarını etkiliyor. Yiyecek bulamayan hayvanlar, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Biz Ereğli’de sokak hayvanlarının bu duruma düşmemesi için günlük ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 14 ayrı korunaklı bölgede oluşturduğumuz besleme  noktaları 3 ayrı kedi beslenme evinde her gün mama, yem ve su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ayrıca sahil bandında deniz kuşlarına ekmek, şehir merkezinde yaşayan kuşlara buğday, yine kedi ve köpekler için kuru mamalar koyuyoruz” dedi.