Kdz. Ereğli başarısını yükseltmek için eğitim öğretim çalışmalarında gösterilen titiz ve yoğun çabanın yanı sıra, öğrencilerin sosyal sorumluluk duygusunu ve sanatsal bakış açısını güçlendirmeye yönelik etkinliklerin gerçekleştirildiği bildirildi.

Okulun Müdürü Alparslan Gültekin, eğitim çalışmaları paralelinde tüm öğrencilerin dışa yönelik duyarlılığını artırmayı, var olan olumlu özelliklerini pekiştirirken yeni özelliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu amaçla iki farklı etkinliğe imza attıklarını belirtti.

Gültekin, “Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Okullarla Buluşuyor” Projesi kapsamında, 16 Aralık Pazartesi günü ilçemizde eğitim veren Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışını yaptıklarını söyledi. Gültekin, serginin 17-18 Aralık günleri de açık olacağını ve dışarıdan gelecek ziyaretçilere de açık olduğunu belirtti.

MAMALAR TESLİM

Öte yandan, Atatürk Ortaokulu Yardımsever Eller E-Twinning Ekibi’nin, projesinin yürütücüsü öğretmen Banu Pehlivan sorumluluğunda, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

Ziyarette,  ihtiyacı olan hayvanlar için hazırlanan mamalar Karadeniz Ereğli Hayvan Bakım Merkezine teslim edildi.

Öğrencilerin farkındalığının süreklilik arz etmesi adına velilerin ördükleri berelerden elde edilecek gelirle tekrar mama alıp barınak ziyaretini yıl içinde belirli aralıklarla devam ettirme hedefi konularak, planlaması yapıldı.

SAHİPSİZ KEDİ

Okul Müdürü Gültekin, aynı kapsamda, okul çevresinde yaşayan sahipsiz bir sokak kedisine okul bahçesinde bakma kararı verdiklerini belirterek,  “Okulumuz Fen Bilgisi öğretmenlerinden Ayten Şenol Özcakır kedimiz için bir yuva hazırladı. Okul öğrencilerimiz kedimiz için mama aldılar. Sahiplendiğimiz kedinin aşıları ve bakımları bu hafta içinde tamamlanacak. Benzeri etkinliklerle öğrencilerimizin duyarlılıklarının katlanarak devam etmesini umuyoruz” dedi.