YAZGAN: Hayvanların acı çekmesine çok üzülüyorum. Beş yıldır yaralı köpekleri toplayıp evimde tedavi ederek bakmaya devam ediyorum"

 

Alaplı Belediyesinde çalışan  itfaiye eri Emre Yazgan (25), her gün iş çıkışı ilçe merkezinde gezerek yaralı bulduğu sokak köpeklerini evinin alt katındaki odada tedavi ediyor. 

Belediye İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan Yazgan, iş çıkışında ilçe merkezinde gezerek yaralı bulduğu sokak köpeklerini evine getiriyor.

Yaralı köpekleri evinin alt katındaki bir odada tedavi eden Yazgan, durumu ağır olan köpekleri veterinere götürüyor. 

Yazgan, yaptığı açıklamada, hayvanları çok sevdiğini söyledi. 

Elinden geldiğince sokak hayvanlarına sahip çıkmaya çalıştığını belirten Yazgan, şöyle konuştu:

"Biz işe başlarken, 'Her canlı bizim için önemlidir.' diyerek başlıyoruz. Her gün gece ya da gündüz vardiya çıkışında ilçe merkezinde ya da mahallerde dolaşarak yaralı olarak bulduğum sokak köpeklerini evime getiriyorum, tedavilerini yapıyorum. Durumu ağır olanları ise veteriner hekime götürüyorum. Bu zamana kadar yaklaşık 200 civarında sokak köpeğini tedavilerini yaparak evimde bir süre misafir ettim. İyileşmelerinin ardından tekrar doğaya bırakıyorum. Birçoğu evimin önüne tekrar geliyor. Onlara burada bakmaya devam ediyorum. Ben bunu severek yapıyorum."

Yazgan, şu an otomobilin çapması sonucu yaralanmış 2 köpeğe baktığını belirterek, ilçede tam teşekküllü bir barınak bulunmadığını, o da yapılırsa sokak köpeklerinin daha iyi yerlerde ve şartlarda yaşamlarını sürdürebileceğini sözlerine ekledi.

(A.A)