Başbakanlık Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'nün düzenlediği Dernek Kurum ve Kuruluşlararası Türk Halk Müziği Solo Ses Yarışmaları, Denizli'deki grup müsabakaları ile devam etti.
Zonguldak'ı temsilen Kırşehir ilindeki müsabakalarda büyük bir başarı gösteren Kozlu Belediyesi'nin 3 solisti Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu Denizli grubundan Yunus Emre Kerçin de başarı göstererek, Nevşehir'de 17-18 Aralık 2011 tarihlerinde yapılacak Türkiye finallerinde 4 solist ile temsil etmeyi hak kazandı.
17-18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan finallere 15-20 yaş kızlarda Yeşim Çiloğlu, 15-20 yaş erkeklerde Yunus Emre Kerçin, 15-20 yaş erkeklerde Yasin Sivri ve 21-30 yaş erkeklerde ise Hasan Kerten ile ilimizi Kozlu Belediyesi KOFDER Derneği olarak temsil edecek.
Kozlu Belediyesi Sosyal Faaliyetler Sorumlusu Halk Müziği ve Halk Oyunları Eğitmeni Hikmet Sinan, yarışmalara katılarak dereceye giren 4 solisti kutladı. Sinan, "Bu güne kadar gerek halk oyunları, gerek halk müziği branşlarında tamamen amatör bir ruhla okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerimizin azimli ve özverili çalışmalarıyla beldemiz, KOFDER ve özellikle nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye'nin birçok ilinden daha çok nüfusa sahip karaelmas diyarı Zonguldak ilimizin Anadolu'nun en büyük beldesi Kozlu'nun, Kozlu Belediyemizin adına il, grup ve Türkiye finallerinde daha önce defalarca başarıyla duyurduk ve Türkiye şampiyonlukları aldık. Bu kez ise Denizli grubundan Yunus Emre Kerçin ile başarı gösterdik. Bizlere tüm müsabakalarda maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen; spora, sanata, kültürel faaliyetlere ve özellikle gençliğe büyük emek veren Kozlu Belediye Başkanımız Ali Bektaş'a tüm kültürel faaliyetlerde yer alan arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Nevşehir'deki yarışmada da Zonguldak'ı, Kozlu Belediyesi başarı ile temsil edecektir" dedi.