28-29-30 Haziran tarihlerinde 20. Yaşını kutlayacak olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin F 16 gösteri uçağı Solo Türk Ereğli'ye geliyor.
  
20. Yaşını kutlayacak olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin F 16 gösteri uçağı Solo Türk 28 Haziran festivalin birinci günü Ereğli'ye geliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yapılan yazışmalar sonrasında gerekli onayın geldiğini ve Solo Türk'ün internet sayasındaki gösteri takviminde Ereğli'nin de yer aldığını ifade etti.

Kısaca SOLOTÜRK nedir?
Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 + kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibidir. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağı ile icra edilmektedir. Gösteri uçuşları esnasında her iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16 lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. SOLOTÜRK pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedirler.