Büyük Bağlık Projesi ihalesini kazandıktan sonra TTK ile sözleşme imzalamak için Zonguldak'a gelen Soma Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Grup CEO'su Can Gürkan ve beraberindeki heyet Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir'i makamında ziyaret etti. Demir Zonguldak'ta yatırımcıya, özellikle yabancı yatırımcıya büyük kolaylıklar sağlandığını ifade ettiği ziyarette Grup yönetimine başarı diledi.

 

Büyük Bağlık Projesi ihalesini 30 yılda 92 milyon ton üretim ve ton başına 15 lira rödevans bedeli ile kazanan Soma Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan başkanlığındaki heyet TTK ile sözleşme imzalamaya geldikleri Zonguldak'ta Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir ile bir süre görüştü.

 

Soma Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ı tebrik ederek başarı dileğinde bulunan ZTSO Başkanı Demir Başarılı olacağınıza inanıyorum, Zonguldak yatırımcıya özellikle yabancı yatırımcıya her türlü kolaylığı sağlayan, anlayış gösteren bir kent. Bu nedenle Zonguldak hızla enerji üssüne dönüyor. dedi. 

 

Soma Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ise madenciliğe yabancı olmadıklarını Bağlık Projesi ihalesi vesilesi ile Zonguldak'ta yatırım yapacaklarını belirterek gruba ve şahsına gösterilen ilgi ve anlayıştan ötürü Zonguldak kamuoyuna teşekkür etti.