Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında meydana gelen faciada arama-kurtarma çalışmalarına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibine TTK Kılıç Sosyal Tesisleri’nde verilen yemekte bir araya geldi.

 

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, TTK İş Güvenliği- Denetim ve Ar-Ge Şube Müdürü Faik Ahmet Sarıalioğlu ile Soma’da arama- kurtarma çalışmalarına katılan tahlisiye personeli katıldı.

 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret ettiğini belirten TTK İş Güvenliği- Denetim ve Ar-Ge Şube Müdürü Faik Ahmet Sarıalioğlu, “Sayın Genel Başkanı,  tüm tahlisiye ekibi olarak sizlere selamlarını iletmemi istedi. TÜRK-İŞ ve GMİS’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise Soma faciasının meydana geldiği andan son cenaze çıkarılana kadar GMİS Yönetimi olarak TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Orada bulunanlar ve çalışmaları yakından takip edenler, tahlisiye ekibimizin uzmanlığının yanı sıra fedakarca çalışmalarına da bizzat şahitlik ettiler. Tahlisiye ekibimiz, herkesin takdirini kazandı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay, tüm tahlisiye ekimizle bir araya gelmeyi çok istediğini söyledi. Mümkün olan en kısa sürede sizlerle bir araya gelecektir. Sizlere selam, sevgi, teşekkür ve takdirlerini iletmemizi istedi” dedi.

 

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği, 486 madencinin yaralı olarak kurtarıldığı 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında uzmanlıkları kadar fedakarca çalışmalarıyla dikkat çeken TTK Tahlisiye ekibine, Türk-İş Genel Başkanlığı tarafından gönderilen hediyeler takdim edildi. Ayrıca GMİS tarafından ekip personelinin her birinin ismi yazılı olan Zonguldak Kömür Spor forması hediye edildi.