13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen Türkiye’nin en büyük maden kazasında yaşamını yitiren 301 şehit madenci, kazanın birinci yıl dönümünde SOMA da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Soma Kaymakamlığı önünde düzenlenen Kur-an ve mevlit okuma törenine Türk İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ve Yönetim Kurulu, GMİS üyesi Zonguldaklı maden işçileri katıldılar.

Kaymakamlık önünde düzenlenen Kur-an ve Mevlit okuma törenine Ankara Cumhurbaşkanlığı Cami Hafızı, İstanbul Fatih Camii İmamı gibi alanlarında isim yapmış hafızlar katılarak gün boyu Kur-an ve mevlit okuyup, tef ve ney eşliğinde ilahiler okudular.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve GMİS üyesi maden işçileri SOMA Şehitleri Anıt Mezarlığını ziyaret ederek şehit madencilerin naaşlarına karanfil bıraktılar.

49 şehit madenci mezarının bulunduğu şehitlikte yaşamını yitiren 301 madencinin adının yer aldığı madenci fenerli anıtları da tek tek ziyaret eden Demirci ve maden işçileri,  bir madenci tarafından okunan Kur-an okunmasının ardından topluca dua ettiler.