Kdz.Ereğli eski itfaiye caddesindeki esnaf, her yıl düzenledikleri ve geleneksel hale getirdikleri sokak iftarını gerçekleştirdi. Esnaflar, açlık ve kuraklıkla boğuşan Somali halkı için yardım kampanyası da düzenledi. Düzenlenen kampanya da toplanan yardım banka hesabına yatırıldı.

Ereğli'de birbirinden farklı işlerle uğraş veren İtfaiye caddesi esnafları her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğini dün akşam gerçekleştirdi. Esnaflar başta olmak üzere çalışanları aileleri ve Ereğli halkı başta olmak üzere 150 kişinin katıldığı iftar yemeği sonrasında Somali için yardım toplandı. Cadde üzerinde hazırlanan maslarda yerini alan esnaflar ve Ereğli halkı ezanın okunması ile birlikte iftarını yaptı. Okunan duanın ardından ise Somali' de yaşanan insanlık dramına birazda olsun katkı sağlayabilmek için hazırlana yardım sandığına yardımlar atıldı. Toplanan yardım, bankaya yatırtılarak yardıma muhtaç olan halka gönderildi.
Esnaflardan Hasan Özbek iftara katılan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini söylerken, ellerinden geldiği kadarıyla Somali halkına yardım etmek istediklerini söyledi. Esnaflardan Adem Adıyaman ise konuşmasında "Her sene bu iftarımızı yapıyorduk. Kendi aramızda olduğu kadar ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza da iftar vermeyi istedik. 150 kişilik yemek dağıtıldı bu akşam. İftar sonrasında da Somali' de yaşanan açlık ve kuraklığa bir nebze de bizim de katkımız olsun isteğiyle yardım kampanyası yaptık. Bir pirinç tanesine dahi muhtaç olan halka yardım etmenin hazzı ile bu olayı gerçekleştirdik." dedi.