Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Afrika’da yaşanan açlık ve kıtlık yaşayan Somali halkına destek vermek amacı ile diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yardım kampanyasına Ereğli’den de destek verildiğini söyledi.
Dünyanın en fakir kıtası olan ve açlık tehlikesi ile karşı karşıya olan Afrika’ya Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyaları ile destek verilmeye çalışılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Ereğli’den de destek geldi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Cuma Namazı çıkışında toplanan 47 bin liralık maddi yardımın belirtilen yardım hesabına yatırıldığını ve Ramazan ayı boyunca bu yardımların devam edeceğini söyledi. Erkan, konuşmasında "Dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’ da 40 milyonun üzerinde insan kronik açlık tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Her 3 Afrikalıdan bir tanesi yetersiz besleniyor. Bu yıl Doğu Afrika ülkeleri son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşıyor. Diyanet işleri başkanlığımız Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun insanların maruz kaldığı afetlere karşı yardım elini uzatmakta, çok uzaklarda da olsalar, birileri açken tok yatmamak insanlığın birlik ve dirliği için elimizde ki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri aşarak gönül köprüleri kurmak suretiyle mağdur durumdaki insanların yardımına koşmayı bir görev telakki etmektedir. Bu bağlamda Afrika için başlatılan yardım kampanyasına bizler de Ereğli Müftülüğü olarak destek vermek için Cuma namazı sonrasında bir yardım topladık. Maddi anlamda yapılan 47 bin lirayı bizlere gönderilen hesap numaralarına yatırdık. Bununla birlikte yardım etmek isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak adına cami imamlarımıza ve camilerin duvarlarına yardım hesap numaralarının afişlerini yapıştırdık. Ramazan ayı boyunca yardımlarımız devam edecek." dedi.
Müftü Erkan ayrıca, SMS yoluyla da yardım da bulunmak isteyen vatandaşların büyük harflerle 'Afrika' yazarak 5601 e katılabileceklerini, 5601 e 2 mesaj atarak fitrelerini de verebileceklerini kaydetti.