Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 ayda 115 kişinin boğulmaktan kurtarıldığını hatırlatarak, vatandaşları görevlilerin uyarılarını dikkati almalarını istedi.

 

Kdz.Ereğli ile Alaplı ilçeleri arasındaki 1,5 kilometrelik sahil şeridinde yer alan Ereğli Belediye Plajı'nda dalga ve rüzgar nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Toplam 9 gözetleme kulesi, 15 cankurtaranın görevlendirildiği, 1 deniz aracının yer aldığı Ereğli Belediye Plajı'na sabah saatlerinden itibaren gelen çok sayıda vatandaş denize girdi.

 

ANONSLARLA ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR

Dalga ve rüzgar nedeniyle görevliler, uzun süre, "Sizlerin ve sevdiklerinizin can güvenliği için belediye plaj tesisinde denize girmek yasaktır" anonsları ile vatandaşları denizden çıkarmaya çalıştı.

 

EMNİYETE BİLDİRİLDİ

Dalgalara rağmen aralarında çok sayıda küçük çocuğun da bulunduğu kişinin denize girmeye devam etmesi üzerine görevliler durumu Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Plaja gelen polisler, megafonla anons yaparak vatandaşları denizden çıkartmaya çalıştı. Denizden anons üzerine çıkan vatandaşların polis ve cankurtaranların başka alana geçmesi ile yeniden denize girdikleri görüldü.

 

60 GÜNDE 115 KİŞİ KURTARILDI

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, yaz aylarında yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan sahil şeridinde Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı cankurtaran ekiplerinin 60 günde 115 kişiyi boğulmaktan kurtardığını söyledi.

 

YENİLENEN TESİS HALKIN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Türkiye'nin pek çok bölgesinin yanı sıra Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Rusya, İsviçre gibi yabancı ülkelerden gelen Türk vatandaşların belediye plaj tesislerinde denize girdiğini belirten Uysal, "Üzücü olayların olmaması için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Geçtiğimiz yıl bölgede 3 kişi boğulmuş, 100 kişi ise boğulmaktan kurtarılmıştı. Bu yıl bölgenin belediyeye dahil edilmesi ile alanda gerekli tüm önlemleri almaya çalıştık. Vatandaşlarımızın üzücü olaylar ile karşı karşıya kalmaması için yetkililerin uyarılarına mutlaka dinlemeli" dedi.

 





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)