Bu yıl 15 İl’de 511 okuldan 2 bin 44 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması’nın finalini Zonguldak Fen Lisesi kazandı ve son 9 yılın rekorlarını alt üst etti.


“Hayat Matematiktir” sloganı ile 2002 yılında OYAK Çimento Grubu tarafından başlatılan ve 5 İl’de 107 okulun katılımı ile gerçekleştirilen zaman içerisinde diğer OYAK şirketlerinin de katılımı ile 15 İl’e yayılan ve bu yıl 511 okuldan 2 bin 44 öğrenci ile buluşan OYAK Liselerarası Matematik Yarışması’nın dokuzuncusu 30 Nisan 2010 tarihinde İstanbul’da yapılan final sınavı ile tamamlandı.

EŞ ZAMANLI GERÇEKLEŞTİ
OYAK Grubu’nun bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği yarışmanın il birincilerini belirleme sınavı 27 Kasım 2010 Cumartesi günü Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, ERDEMİR, İSDEMİR, ERMADEN, HEKTAŞ ve TUKAŞ’ın ev sahipliğinde Adana, Kahramanmaraş, Mardin, Batman, Bolu, Sakarya, Ordu, Rize, Düzce, Tekirdağ, Zonguldak, Hatay, Sivas, Şanlıurfa ve Balıkesir illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmişti. İlimizden 41 okulun katıldığı il birincilerinin belirlendiği sınavda birinci olarak Final Sınavında Zonguldak’ı temsil etme hakkı kazanan Zonguldak Fen Lisesi ekibi, yarışmanın düzenlendiği 15 İl’in birincileri ile birlikte 30 Nisan 2011 tarihinde İstanbul’da şampiyonluk için yarıştı.

EN YÜKSEK PUAN
Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin üçüncü, Bolu Fen Lisesi’nin ikinci olduğu yarışmada 40 üzerinden 35 puan alan Zonguldak Fen Lisesi, OYAK Liselerarası Matematik Yarışması’nın final sınavında 9 yıllık tarihin en yüksek puanını alan şampiyonu oldu. 2 Mayıs 2011 tarihinde Ataköy Sheraton Otel’de yapılan ödül törenine, rehber öğretmenleri, okul müdürleri ve  aileleri ile  birlikte katılan öğrenciler büyük sevinç yaşadılar. Okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri bin TL değerinde 1 kese altın, okul 15 bin TL değerinde karma laboratuar ve öğrencilerin aileleri bin TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirildiler.

GENÇLERİN İYİ YETİŞTİRİLMESİ HEDEFLENMEKTE
Ödül töreninde konuşma yapan OYAK Genel Müdür Yardımcısı Dinç Kızıldemir (Proje ve İştirakler), OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Başkanı Celal Çağlar ve OYAK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun ULUSOY matematiğin evrensel bir dil olduğunu ve matematiksiz bir hayatın mümkün olmadığını ifade ederken, OYAK’ın ‘Hayat Matematiktir’ sloganı ile başlattığı ve zaman içinde gelenekselleşen yarışma ile gençlerin iyi yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydettiler.  Ödül Törenine katılan Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de şampiyonun bu yıl ilimizden çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Fen Lisesi’nin rekor bir puanla bu başarıya imza atmasının tüm Zonguldak için gurur verici olduğunu belirttiler. OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy’un şahsında yarışmayı düzenleyen tüm OYAK Grubu Şirketleri’ne teşekkür eden Mailoğlu ve Girgin, Grubun bu yarışma ile bilimsel düşüncenin gelişmesine büyük katkı sağladığını vurguladılar.