Kandilli'de termik santral yapımı ile ilgili olarak HEMA'nın talebi doğrultusunda Çevre İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantının ikincisi başladı. Toplantı salonuna girişte Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'la bazı HEMA yöneticileri arasında tartışma çıktı. Posbıyık, "Bu bölgeden ne istiyorsunuz maaş alıyorsunuz böyle konuşuyorsunuz, biz çoluk çocuğumuzun geleceğimizin durumunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

Araya girenler tartışmayı bitirdi. Şuan yapılması planlanan termik santralin yeri konusunda anlatım HEMA yöneticileri tarafından başladı. HEMA Yöneticisinin kurulması düşünülen termik santral ile ilgili bilgilerin vermesinin ardından Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık söz aldı. Saat 11.00'de Kdz.Ereğli Belediye Meclisi toplantısı nedeniyle erken söz almak istediğini belirten Posbıyık, "Limandan bahsediliyor limandan yok onu getireceklermiş yok malzeme getireceklermiş limandan ucuz kömür getirmek için hedefleniyor. Termik santral yapılmaması için elimizden gelen mücadeleyi vermeye hazırız. HEMA'ya teşekkür ediyoruz devletin çıkarmak istemediği kömürü çıkardığı için. Ama bu bölgede kömür yok. Yardım için verilen kömürlere yetişemiyorlar. Biz çoluk çocuğumuzun geleceğini düşünerek mücadele veriyoruz, bu mücadeleyi sonuna kadar da vereceğiz" dedi.

Avukat Ünal Demirtaş'da söz alarak termik santral toplantısının neden Kandilli'de yapıldığını sordu?

Öte yandan salonda bulunan AKP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticisi Tekin Coşkun'un Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Avukat Ünal Demirtaş'ın konuşmaları sırasında alkışlayanlara yönelik bakışları ilk bölüme damgasını vurdu.

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık salondan ayrıldı, konuşmalar devam ediyor. Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel'de söz alarak termik santral ile ilgili düşüncelerini açıkladı ve termik santral yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Kandilli Belediye Başkanı Nihat Saral söz aldı ve HEMA yetkililerine, "2 gündür konuşuluyor ama sağlık konusunda birşey söylemiyorsunuz? Ne zararı var tarım, hayvancılık bu bölgede yapılacak mı kanser hastalığı bu bölgede olacak mı? Bunun garantisini verebiliyormusunuz? Kandilli'ye termik santral yapılmasına karşıyız. Buraya gelin farklı tesisler sosyal alanlar yapın" dedi.

Sivil toplum örgütleri temsilcilerine söz veriliyor ve konuşmalar devam ediyor. "Termik santrale karşıyız" diyen herkes salonu dolduranlar tarafından alkışlanıyor. 

Toplantının son bölümünde kavga çıktı. Termik santral kurulmasına karşı olanlara HEMA'da çalışan bir kaç kişi sert tepki gösterdi, itiş kakışların yaşandığı ve bağırışmaların olduğu o anlar kameralara da yansıdı. Saat 10.00'da başlayan toplantı saat 13.30'da sona erdi.