Deniz Harp Okulu 2'nci sınıf öğrencilerinin uygulamalı denizcilik eğitimleri kapsamında 17-27 Eylül 2012 tarihleri arasında Tuzla, Samsun, Kdz.Ereğli Limanlarına istinaden ileri Deniz Eğitimleri İcra ediliyor.

Eğitim Filotillası Komodoru Dz.Kur.Kd.Albay Sinan Sürer komutasındaki TCG Sokullu Methetpaşa ve TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa Okul gemilerinde bulunan 245'i Deniz harp Okulu öğrencisi toplam 630 personel Kdz.Ereğli'ye geldi. Personel Kdz.Ereğli Atatürk Anıtına Deniz Harp Okulu Komutanlığı çelengini Dz.Kur.Kd.Alb.Sinan Sürer tarafından anıta konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve tören sona erdi. Daha sonra komutan ve öğrenciler Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret etti.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ziyarette yaptığı açıklamasında, Bizleri onurlandırdınız böylece genç kardeşlerimiz ilçemizi tanıma fırsatı bulacaklar. Hava güzel, deniz güzel ve ilçemiz de güzel dedi. Sürer'de konuşmasında, 17-27 Eylül tarihleri arasında Deniz Harp Okulu öğrencilerimizin açık deniz eğitimi kapsamlarında çeşitli liman ziyaretleri yapıyoruz ilk liman ziyaretini Samsun daha sonra Trabzon son olarak da Kdz.Ereğli'mizi ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimize seyir esnasında müfredatlara uygun olarak uygulamalı denizcilik eğitimlerine tabi tutuluyorlar, limanlarda ise kültürel faaliyetlere eşlik ediyorlar dedi.