TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS kayıtlarını Cuma günü mesai saati bitimine kalmadan yaptırmalarında fayda var. 2015 ÇKS kayıtları da 1 Eylül’de başla-yacak, 31 Aralık 2014’de sona erecek.

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) bu yıl hem 2014 hem de 2015 yılı kayıtlarının yapılacağını bildirerek, “2014 ÇKS kaydında son gün Cuma. Çiftçilerimizin, mağduriyet yaşamamaları için 2014 ÇKS kayıtlarını Cuma günü mesai saati bitimine kalmadan yaptırmalarında fayda var” dedi.

 

YOĞUNLUK İHTİMALİ
Bayraktar, yaptığı açıklamada, TZOB’un yazılı girişimleriyle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 30 Haziran 2014 tarihinde sona eren ÇKS  başvurularıyla ilgili süreyi, 29 Ağustos 2014 tarihine uzattığını hatırlattı. Yoğunluk yaşanma ihtimali göz önünde bulundurularak çiftçilerin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Bayraktar, üreticileri bu yıla mahsus iki ÇKS başvurusu yapılacağı konusunda da uyardı. Yeni ÇKS yönetmeliğine göre, üreticilerin bu yıl  hem 2014, hem de 2015 yılı ÇKS başvurularını yaptırmaları gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti: “Her iki başvuru da süre uzatımı nedeniyle tarih olarak neredeyse birbirleriyle  çakışıyor. Üreticilerimizin her iki başvuruyu birbiriyle karıştırmamaları gerekiyor. Çiftçilerimiz 29 Ağustos 2014 Cuma günü mesai saati bitimine kadar 2014 yılı ÇKS başvurularını yaptıracaklar. Üreticilerimiz olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalı. 2015 yılı ÇKS kayıtları ise 1 Eylül’de başlayacak, 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek.”

 

Bayraktar, tarımsal desteklerden yararlanabilmek için ÇKS başvurularının yapılması zorunluluğu bulunduğunu, bu nedenle ÇKS kayıtlarının ihmal edilmemesinin büyük önem taşıdığını bildirdi.

 

(Haber Merkezi)