TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Zonguldak İl Temsilciği "Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri" konulu "3.Resim ve Öykü Yarışması" düzenliyor. EMO Zonguldak İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubemizin öncülüğünde 'Enerji Verimliliği' konusunda sürdürülen bilimsel ve teknik çalışmaların yanı sıra, EMO Zonguldak İl Temsilciliği olarak kentimiz insanlarıyla, öncelikle de çocuklarımızla ve gençlerimizle enerji verimliliği duyarlılığını artırıcı etkinliklerle buluşmayı hedefliyoruz. 'Elektrik Enerjisi Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Üzerine Etkileri' konulu Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz resim-öykü yarışmaları, EMO Zonguldak İl Temsilciliğimizce geleneksel hale dönüştürülen etkinliklerimizden olmuştur. Zonguldak'ta yer alan (ilçeler dahil) tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımına açık olmak üzere resim ve yine Zonguldak'ta yer alan (ilçeler dahil) tüm ortaöğretim (lise ve dengi) okulu öğrencilerinin katılımına açık olmak üzere öykü yarışmalarının bu yıl üçüncüleri için yarışma süreci Zonguldak Valilik makamının onayıyla başladı. Valilik onayı ile birlikte yarışma şartnameleri ve afişlerin tüm okullara gönderimi tamamlanmıştır.
Resim Yarışması Katılım Şartları: Zonguldak ilimizdeki ilköğretim okulu öğrencilerinin katılabileceği Resim Yarışması için, eserlerin 35x50 cm ölçülerindeki resim kağıdının bir yüzeyine tercih edilen teknikle yapılması ve paspartulu olarak, katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak gönderilmesi gerekiyor.
Öykü Yarışması Katılım Şartları: Zonguldak ilimizdeki ortaöğretim (lise ve dengi) okulu öğrencilerinin katılabileceği Öykü Yarışması için, eserlerin A4 boyutlu kağıda en az 2 sayfa olacak şekilde; bilgisayarla yazımda bir tam aralık ve harf büyüklüğü 12 punto, elle yazımda ise mürekkepli kalemle okunaklı biçimde yazılması gerekiyor. Eserler, Türkçe dil kurallarına uygunluk, yaratıcılık ve özgünlük ile Türk Milli Eğitim temel ilkelerine uygunluğu esas alınarak değerlendirilecek.
Her iki yarışma için de eserlere en az 5 (beş) harften oluşan bir rumuz verilmesi, bu rumuzun eserlerin arka yüzlerine yazılması ve aynı rumuzun bir zarf üzerine yazılarak zarfın içerisinde öğrencinin adı, soyadı, okulu, sınıfı, numarası, anne-baba adları ve meslekleri, ev adresi, telefon numarası ve e-posta adresi bilgilerine yer verilmesi gerekmektedir. Yine her iki yarışmaya katılacak eserlerin okul müdürlüklerince EMO Zonguldak İl Temsilciliği adresimize en geç 5 Ocak 2011 tarihinde ulaşacak şekilde gönderilmesi gerekiyor. Enerji Verimliliği ile ülke ekonomisine sağlanacak katkının bazı birincil enerji kaynakları ile sağlanacak üretimden daha fazla olduğu değerlendirilerek, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da basınımızın enerji verimliliği duyarlılığını arttırmaya dönük çabalarımıza yarışmalarımızı haberleştirme yoluyla destek olacağına inancım tamdır."