Kitabın Yazarı Yılmaz Efe’de okurlarının sorularını yanıtladı

*

Kdz. Ereğli’deki kitapseverlerin bir araya gelip belirledikleri bir kitabı okuyup, yazarını davet ettikleri etkinlikler yeniden başladı. Covid 19 salgını nedeniyle ertelenen kitapseverlerin buluşması büyük özlem ile başladı. Ekin yazın Dostları Grubunun bu ayki konuğu Kdz. Ereğlili Avukatlardan Yılmaz Efe oldu. Efe’nin kitabı Ali’yi okuyan Ekin Yazın Dostları’nın platformu Anka Seramik Atölyesinde buluştu.

12 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleşen etkinlikle, Yılmaz Efe’nin kitabı Ali ile ilgili  düşüncelerini dile anlatırken, Efe’ye bazı sorular yönelttiler.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle davete katılma konusunda engeller yaşayan Yılmaz Efe son anda Ekin Yazın Dostları ile buluşmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Ekin Yazın Dostları; ALİ romanının dilinin sade ve akıcı olduğunu,  köy yaşamından kesitleri , yoksunluk, ağalık , namus mahpusluk olaylarının çok güzel anlatıldığını  ve  okuyucuyu "insan kaderi doğuştan mı yazılır?",  "Vicdan en büyük cezadır " sorgulamasıyla baş başa bıraktığını vurgu yaptılar.

Yılmaz Efe,  yeni bir kitap hazırlığı içinde olduğunu da açıkladığı söyleşide bundan böyle  Kdz.Ereğli Ekin Yazın Dostları grubunun etkinliklerine katılacağını da belirtti.