Beko Erkekler Basketbol 1 .liginde mücadele eden Erdemirspor evinde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı 14 sayılık bir fark açan Erdemirspor son bölümlerde adeta yoruldu. Mersin aradaki farkı bitime 5 saniye kala 1 sayıya kadar düşürdü. Nefeslerin adeta tutulduğu bölümde Erdemirspor zorda olsa maçı 91-89 kazanmayı başardı.

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Mutlu ile ilk hücumunda başarısız olurken Erdemirspor Marshall ile sayı atamadı. İlk 1 dakikadır her iki ekipte yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve sayı üretemedi. Erdemirspor hücumunda Henderson 3 sayılık atışı isabetli. Royalı Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise Dorsey ile buna karşılık verdi.  İlk periyot karşılıklı basketlerle geçerken Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ilk periyodu 25-24 önde tamamladı. İkinci periyoda hızlı başlayan Erdemirspor savunmada ve hücumda etkili oldu. Henderson, Nusret ile sayılar üreten Erdemirspor aradaki farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Sert müdafa yapan Erdemirspor ilk yarıyı 52-40 önde tamamlamayı başardı.

Üçüncü periyot Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un sayısı ile başladı, 52-43. Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor iyi savunma yapıp hücumda da etkili olunca aradaki farkı 5 sayıya kadar düşürdü. Henderson ve Balazic ile hücumda etkili olan Erdemirspor üçücü periyodun son 4 dakikasına 64-56 önde girdi. Bu bölümde Erdemirspor skoru açma konuk Gaziantep'in ise farkı kapatma çalışmaları büyük çekişmeye sahne oldu ve Erdemirspor son periyoda 71-62 önde girdi.

Melih'in 3 sayılık atışı ile Erdemirspor son periyodun ilk sayısını kazanırken Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Dorsey ile üst üste 2 hücumdan da sayı ile döndü skor 76-66. Bu bölümde konuk ekip Dorsey ile hücumda ve etkili olurken Henderson ile Erdemirspor aradaki farkın kapanmasına izin vermiyor. Erdemirspor maçın bitimine 5 dakika kala rakibine oranla daha baskılı oyun ortaya koyuyar ve skor 84-68. Rakibine oranla daha baskılı oyun ortaya koyan konuk Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bulduğu üst üste sayılarla bitime 2 dakika kalaskoru 84-78'e getirdi. Maçın bitimine 50 saniye kala Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor aradaki farkı 3 sayıya düşürdü, 86-83. Mutlu'nun basketi ile aradaki fark 1 sayı, 86-85. Son bölümler büyük çekişmeye sahne oldu karşılıklı serbest atışlarda her iki ekipte başarılı oldu bitime 7 saniye kala skor 91-89. Son saniyede konuk ekip Erden ile 3 sayılık atıştan faydalanamı ve maçı Erdemirspor 91-89 kazandı.