Bülent Ecevit Üniversitesinden dev bilgi işlem yatırımı.

 

Rektör Özen: “Kalıcı ve sürdürülebilir yatırımların yerleşkelerimizde yükselebilmesinin öncelikli gereksiniminin sağlam bir altyapı tesis edilmesinden geçtiğinin bilincindeyiz. Bu bilinç ve sorumlulukla Üniversitemizin altyapı sorunlarına kalıcı ve uzun soluklu çözümler üretmek önceliğimiz oldu”

 

Yürüttüğü başarılı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren Bülent Ecevit Üniversitesi, son yıllarda bilgi işlem altyapısına ayırdığı dev bütçe ile dikkat çekiyor. Üniversitenin tüm kampüslerinde bilgi işlem altyapısı revize edilerek personelin bilgi iletişim teknolojilerini tüm olanakları ile kullanmalarının önü açıldı. Konuya ilişkin Bülent Ecevit Üniversitesinden gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Üniversitenin 2011 yılbaşından bu tarafa bu alanda yaptığı yatırımın toplam bütçesi 5 milyon TL’yi geçmiş durumda. Bilgisayar teknolojilerine adaptasyon süreçlerine büyük önem verilen Bülent Ecevit Üniversitesinde personelin sahip olduğu imkânlar her geçen gün yükseltilerek en son teknolojik olanaklara kavuşturulmuş oldu.

 

DEV BÜTÇELİ BİLİŞİM ATAĞI İLE

SORUNLARA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLDİ

Beş milyon TL’nin üzerinde gerçekleşen bilişim atağı sayesinde üniversitenin mevcut ve ileride karşılaşılması muhtemelen bilgi işlem sorunlarına kalıcı çözümler üretildi. Yatırımların karşılığını almaya başlayan BEÜ’de geride bıraktığımız akademik yılda yaklaşık 10.000 öğrenci, Türk Dili ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerini uzaktan eğitim aracılığı ile tamamladı. Ayrıca Üniversite bünyesinde hizmet veren İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Merkezi ile Enstitüler bünyesinde uzaktan eğitim aracılığı ile derslerin veriliyor olması sağlanan gelişmelerin en somut göstergesi olarak değerlendiriliyor. Uzun yıllardır ihtiyaç duyulan yazılımların akademik birimlere kazandırılarak mevcut sorunların ortadan kaldırıldığı BEÜ’de, son dört yılda yazılım temini ve güncellemeleri sağlanarak özellikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokullarında görev yapan akademisyenlere büyük bir imkân daha sağlanmış oldu.

 

İNTERNET ALT YAPISI DA YENİLENDİ

Bu gelişmeler yaşanırken diğer taraftan Üniversitenin tüm yerleşkelerinde internet altyapıları da yenilendi. Çağın gereklerine uygun hale getirilen internet altyapısında fiber optik özellikli kullanıma geçilebilmesi için tüm adımlar atılarak mevcut altyapı yenileme çalışmaları tamamlandı. Sağlık yerleşkesinde veri depolama ünitesi yatırımı yapılan BEÜ’de, yine Sağlık yerleşkesinde önemli bir yatırım gerçekleştirilerek bilgi işlem sunucu odası, veri depolama ünitesi, sunucu ve sanallaştırma altyapıları oluşturuldu. Yapılan dev bütçeli yatırımlar sayesinde üniversitenin on bir yerleşkesinde kısa süre önce uygulamasına başlanan Elektronik Belge Yönetimi Sistemi (EBYS) resmi yazışmaların hızlı ve güvenli bir biçimde gerçekleştirilmesine olanak sağlamayı sürdürüyor.

 

“ÇAĞI YAKALAMANIN ANAHTARI”

Bilgi teknolojileri alanında yaptığı büyük atılımla takdir toplayan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, konu ile ilgili görüşlerini paylaşarak: “Ülkemiz son dönemde bilgi iletişim teknolojilerinin kullanımı noktasında son derece önemli başarılara imza atmayı başarmış bir ülke konumundadır. Bizler de Bülent Ecevit Üniversitesi olarak kurumumuzun geçmişten bugüne kadar ulaşmış sorunlarını çözmek adına attığımız adımlar arasında en önemli başlıklardan bir tanesini bilgi işlem altyapısı olarak değerlendirdik ve bu noktada sürekli bir çalışma içerisinde olduk. Geride bıraktığımız yaklaşık üç buçuk yıl zarfında Üniversitemizin bu alanda yaptığı beş milyon TL’nin üzerindeki yatırımlar, gerek mevcut sorunların çözümü gerekse gelecek dönemde yeni imkânlara hızla adapte olunabilmesi noktasında yol açıcı bir özellik arz etmektedir. Kalıcı ve sürdürülebilir yatırımların yerleşkelerimizde yükselebilmesinin öncelikli gereksiniminin sağlam bir altyapı tesis edilmesinden geçtiğinin bilincindeyiz. Bu bilinç ve sorumlulukla Üniversitemizin altyapı sorunlarına kalıcı ve uzun soluklu çözümler üretmek önceliğimiz oldu. Sayıları hızla artan öğrenci ve personelimizin bu alandaki her türlü mevcut ve muhtemel sorunlarına çare arayışlarının böylesi büyük bir yatırımı ortaya çıkarmış olmasından büyük memnuniyet duyuyor, bu çalışmaları başarı ile yürüten çalışma arkadaşlarımıza, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erkan Çetiner’e ve Daire çalışanlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

(Haber Merkezi)