BEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü ile TFH Georg Agricola Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünün 2014 Alman-Türk Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı kapsamında hazırladığı “Sonbahar Akademisi” projesi hayata geçti.

 

Konuya ilişkin üniversiteden gönderilen açıklama şu şekilde: Alman Eğitim ve Araştırma Bakanlığının desteklediği Sonbahar Akademisi maden mühendisliği bölümü öğrencilerinin Madenlerde İş Güvenliği, Sürdürülebilir Madencilik ve Kültürlerarası İletişim konularında ortak çalışmalar yapmalarını hedefliyor. Proje çalışması TFH Georg Agricola Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Christoph Dauber ve Mühendislik Fakültesi Dekan Doç. Dr. Ahmet Özarslan tarafından yürütülüyor.

 

ZONGULDAK’A GELDİLER

Proje kapsamında Almanya Bochum TFH Georg Agricola Üniversitesinden 3 öğretim üyesi ve 12 öğrenci 12-16 Ekim 2014 tarihlerinde BEÜ ve taşkömürü madenlerinde ziyaretler gerçekleştirmek amacıyla Zonguldak’a geldi. Proje grubunda yer alan BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nden 3 öğretim üyesi ve 12 öğrenci ise 1-6 Aralık 2014 tarihleri arasında Almanya’da Ruhr Bölgesinde bulunan TFH Georg Agricola Üniversitesi ile madencilik tesislerine ziyaretler gerçekleştirecek. Ziyaretlerde edinilen bilgi ve deneyimler her iki üniversitede düzenlenecek seminer ve çalıştaylar aracılığıyla değerlendirilerek basımı yapılacak olan proje raporu aracılığıyla paylaşılacak.

 

(Haber Merkezi)