Kentte sonbahar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yağmur yağışlarıyla nezle ve grip olan, ama doktora gitmeye üşenen vatandaşlar, çözümü alternatif tıpta arıyor. Ihlamur gibi bitki çaylarıyla bünyelerini dinç tutmaya çalışan vatandaşların uğrak yeri Lokman Baharat'ın sahibi Tahir Buyurucu, sonbahar hastalıklarından korunma yollarını şu şekilde anlattı:
ZERDEÇAL-ZENCEFİL MUCİZESİ!
"Bu mevsimde en çok görülen şikâyetler; soğuk algınlığı, öksürük, aksırık, hapşırma, ses kısıklığı ve yüksek ateştir. Soğuk algınlığı için vatandaşlarımıza ekinezya ve kış çayını öneriyoruz. Bunlar bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca ıhlamurun içine atılan tane zerdeçal, tarçın, karanfil, kuşburnu, papatya, zencefil, havlıcan, karanfil, elma ve portakal kabuğu birlikte kaynatılarak şekersiz olarak içilebilir. Ancak bu karışım bal ile tatlandırılıp da içilebilir. Öksürük, astım ve bronşit hastaları için ise; toz zençefil, toz zerdeçal ve tarçının birlikte karıştırılıp macun şekilde sabahları bir şeker kaşığı yenilmesini öneriyoruz.
Ses kısıklığı görülen hastalar, meyan kökünü kaynatıp içebilir. Öksürük şikayeti olan ve soğuk algınlığı bulunan hastalar ise ısırgan otu kaynatıp içebilir. Havaların soğumasıyla vatandaşlarımızın en ihtiyacı olacak maddeler zerdeçal ve zencefildir. Bunlar sayesinde hastaların vücutları kendini toparlayacak ve kısa sürede iyileşecekler."