Oda TV davasından iki yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen ünlü gazeteci yazar Soner Yalçın, Ereğli Bülteni'nin organizasyonunda Kdz. Ereğli'ye gelerek konuştu ve kitaplarını imzaladı.

 

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün de katılıp izlediği toplantıya, her gün karakola giderek imza verdiğini belirterek sözlerine başlayan Soner Yalçın, Ergenekon davasında tutuklanıp tahliye olan bir gazetecinin kendisine 'Soner ortalarda fazla görünme, konuşma' sözleriyle uyarı yaptığını belirterek 'Nasıl yani? Silivri'den çıkanlar ortalıkta dolaşmayacak ve konuşmayacak öyle mi? Biz korkuya teslim olmayız' dedi.

 

Oda TV operasyonundan önce kendisinin ortalıklarda gözükmeyen, toplumun kitapları ve Hürriyet Gazetesi'ndeki haftalık yazılarıyla tanıdığını da vurgulayan Soner Yalçın, 'İki yıl içeride kaldım ve ben bu iki yıl içinde hep konuşuldum. Tutuksuz yargılanıyorum ve medyanın benim gibi bir haber kaynağını çağırmasını bekledim. Sadece iki teklif geldi ve sonrasında da 'kusura bakma' dediler. Neden korkuluyor?

 

Ben de dedim ki bu yaşananları ortalarda görünerek anlatırım. Üzerimizdeki korkuyu atmalıyız. Ben burada konuşurken ben değil, Mustafa Balbay, Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Yalçın Küçük konuşuyor.

 

Ben önceden bilgi ve zekaya önem verirdim. Şimdi ise iyi bir kişilik ve vicdanı arıyorum' sözleriyle korkuya teslim olunmamasına dikkat çekti.

 

Türkye'de yaşananların AKP ve cemaat olarak olarak görülmemesini, bunların taşeron olduğunu temelde ise tüm ülkeleri ezip geçen bir canavarın bulunduğunu kaydeden Yalçın, AKP iktidarı temelinde Belçika büyüklüğünde (30 milyon hektar) tarım arazisinin yok olduğunu ifade ederek, okudum yazdımı boşverin, kredi kartınızın limiti ne?' diye sordu.

 

Konuşmasının ardından Soner Yalçın'a  teşekkür plaketini Başkent Üniversite'nin bültenini yayımlayan Mete Akyol bir plaket vererek teşekkür etti.