Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneğinin 4. Olağan kongresi yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Songül Malkoç güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

 

 Devrek AKM’de yapılan kongrenin divan Başkanlığını Devrek ADD  Başkanı Murat Altunok yaptı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okumasının ardından faaliyet ve denetim kurulu raporları okunup kabul edildi. Kongrede bir konuşma yapan ve  Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini üstlenmesi ile yeni bir hayatının olduğunu ifade eden Songül Malkoç,” Engellilerimiz bana yeni bir hayatı başlattılar. Yarın ölecekmiş gibi hayata bakmaya başladım ve bu süreçte biz değil insanlık adına engelliler bize çok şey verdiler” dedi. Malkoç konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Devrek Engelliler Derneğimizin 4. Olağan Kongresine hepiniz hoş geldiniz.Yalnızlığın koynunda kendine dayatılan şartlarda hayata tutunmaya çalışan, görmedikleri  bir dünyayı hayalleri ile biçimlendiren, atamadıkları adımların özlemini duyan,  duymadığı seslerle tanımadığı Dünyaya duyguları ile biçim vererek içten içe haykıran ve düne kadar kaderine bırakılan engelli kardeşlerimiz için yaklaşık altı yıl kadar önce bir yola çıkarak Devrek Engelliler Derneğini kurduk. Bizler sizlerin duygularınızı en iyi bilenleriz.Birbirimizi anlamak,  bazı kardeşlerimize imkân tanımak, ortak akılla sahip olanların  sesi ve nefesi olarak onları hayata bağlamak, umutlarını taze tutmak her zaman  en büyük ümidimiz ve hareket noktamız olmuştur. Bilindiği üzere, Bir engellinin yaşamı zaten mücadele demektir,zorluk demektir.Bunu hepimiz bilir ve takdir ederiz.  Bir şeyi daha biliriz ki  onları anlamak demek, onlarla yürekten ortaklık yapmak ve bu şekilde bir görev bilinci oluşturarak hayata tutunmak adına yeni bir pencere açmaktır.   Yaklaşık altı yıldan bu yana engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya ilişkin bir çaba içerisine girdik.. Sizlerde takdir edersiniz ki; daha henüz yolun başındayız. Bu yol her anlamda engelsiz bir yaşam alanı inşa etme yoludur. Bunu başarana kadar görevimiz devam edecektir. Esas itibariyle, bizler biliriz ki, “her insanda deryalar gizlidir” ve bu nedenle bizim çatımız altında olsun olmasın bir başka ifade ile ister engelli olsun ister olmasın her insan özel ve önemlidir. Engelli kardeşlerim sizlerden isteğimiz şudur ki, derneğimize hep birlikte sahip çıkalım ve bizlerin daha engelsiz bir Devrekte yaşamamız için el ele vererek birlikte çalışalım. Bu duygu ve düşüncelerle bu güzel günümüzde aramızda bulunmak suretiyle bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize şükranlarımı sunarken derneğimizde bugüne kadar görev yapmış arkadaşlarıma teşekkür ediyor yeni seçilecek arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum.”

  Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneğinin 4.olağan kongresi sonucunda Songül Malkoç yeniden başkanlığa seçilirken yönetim kurulu ise; “ Murat Odabaş, Sevgi Yıldırım, Hürriyet Akyaz, Ülkü Yaban” dan oluştu. Denetim kurulu üyeliklerine;  Eşref Akdilek, Sibel Kutluca, Kübra Özgen Kurubaş seçilirken, Üst Kurul Delegeliğine ise; Sevgi Yıldırım, Murat Odabaş, Hürriyet Akyaz, Cihat Yaban, Murat Altunok, Sitare Gebeş,  Nazife İncircioğlu seçildiler.