CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Bülent Ecevit’i ölümünün 8. Yılında andı.

Köktürk, “Cumhuriyet Halk Partimizin ve DSP’nin Genel Başkanı, saygın devlet adamı, Merhum Başbakan Bülent Ecevit’i ölümünün 8. Yılında sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.

 

Dürüstlüğü, sade ve gösterişten uzak yaşamıyla, ulusumuzun hiçbir zaman unutmayacağı Bülent Ecevit, Zonguldak’ımızı parlamentoda 13, 14., 15., 16. ve 19. Dönemlerde temsil etmiş, özellikle emeğe yönelik çalışmalarıyla, başta Zonguldaklı madencilerimiz olmak üzere; tüm işçilerimizin, köylülerimizin, halkımızın gönlünde eşsiz bir yere sahip olmuştur…

 

Türkiye’de solu iktidara taşıyan Bülent Ecevit, Başbakanlığı sırasında izlediği tam bağımsızlık temeline dayanan dış politikayla, Afyon ekme yasağını kaldırarak, Kıbrıs Barış Harekâtıyla tarihe geçmiş, unutulmazlar arasında yerini almıştır.

 

Ayrıca Sayın Bülent Ecevit; hem Çalışma Bakanlığı, hem de Başbakanlığı döneminde Zonguldak’ımızın varlık nedeni olan madencilerimizin ve tüm emekçilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesinde büyük katkılar sağlamıştır.

 

Sayın Bülent Ecevit, Zonguldaklıların ve tüm yurttaşlarımızın kalbinde sonsuza kadar yaşayacaktır.”

 

CHP Kdz. EREĞLİ İLÇE BAŞKANLIĞI

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı da Bülent Ecevit’i ölümünün 8. Yılında andığını belirtti.

Açıklama şu şekilde:

“Büyük devlet adamı CHP  ve DSP’nin Genel Başkanlarından, Türkiye Cumhuriyeti  Başbakanlarından , Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 8. inci yılında saygı ile anıyoruz.

Bülent Ecevit, Türk siyasetine dürüstlüğü, ilkeli davranmayı, kendinden önce ülkesinin ve halkının çıkarlarını savunmayı getiren, şair ruhlu bir siyasetçi olarak belli bir döneme damgasını vurdu.

Bugünün siyasetle uğraşan kuşaklarının o ‘nun mücadelesinden öğrenecekleri çok şey vardır.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak bu büyük insanın anısı önünde saygı ile eğilirken, O’nun mücadelesinin gelecek kuşaklara aktarılması için üzerimize düşeni yapacağımızı belirtiyoruz” (Haber Merkezi)