Çevreyi korumak ve barışı desteklemek için faaliyet gösteren bağımsız küresel bir örgüt olan Greenpeace her alanda insan ve doğa sağlığını korumak için mücadelesine devam ediyor.

 

Greenpeace’ den son yapılan açıklamada çok sık tükettiğimiz tavuk ve ürünleriyle ilgili şu bilgiler gönderildi:

 

Hepimiz her gün, küçük de olsa, büyük de olsa geleceğimiz için adımlar atıyoruz. Bugün atacağın adımı düşündün mü? Benim bir önerim var: Gıdamıza sahip çıkalım. Peki nasıl? Küçük bir adımla başlayabiliriz... Buraya tıklayarak doğrudan bu adıma geçebilir ya da yazdıklarımın devamını okuyabilirsin.

Ne diyorduk? Gelecek için küçük bir adım... Mesela aklında "Yediğim tavuklar antibiyotikli mi?" ya da "Üretim zincirinde kimyasal ilaç var mı?" gibi şüpheler var mı? Bizim vardı ve on binlerce kişiyle birlikte tavukçuluk endüstrisinden şeffaflık ve değişim talep ettik. Fakat bunun üzerine Keskinoğlu, Greenpeace'e dava açtı.

Biz de, YUTMADIK, SORUYORUZ kampanyamızı başlattık.

Çünkü gerçekler, ne senden, ne benden, hiçbirimizden saklanmamalı. Markete gidip, ürünlerini satın aldığımız ve var ettiğimiz markalar, sağlığımızla ve çevreyle tehlikeli oyunlar oynamamalı. Şeffaflık ve olumlu değişim bekliyoruz. Hem de hemen.

Sen de kampanyamıza katılarak geleceğini etkilen bu önemli konuda bir adım atabilirsin.

Kampanyaya katıldığında, Keskinoğlu'na şu hayati soruyu sorabilirsin:

 

Son 5 yılda tavuk yemlerinde kullanılmak üzere kaç ton soya ve soya ürünü ithal ettiniz? Bunların yüzde kaçı GDO'luydu?

 

Bu sorunun yanıtı, yediğin tavuklara bakış açını kökten değiştirebilir. Fakat ilk önce bu soruya cevap alabilmeliyiz. Birlikte bunu ve daha fazlasını başarabileceğimizi biliyorum. Kampanyamıza sen de katılırsan, gerçek değişimi başlatabiliriz.  Tüm tavuk üreticilerinin yanlış ve tehlikeli uygulamalardan vazgeçmesini ancak birlikte sağlayabiliriz.

26 Ocak'ta gerçekleşecek duruşmaya kadar, hep beraber harekete geçelim. Sorularımızla, sesimizin susturulamayacağını, gıdamıza ve geleceğimize sahip çıktığımızı gösterelim.

Desteğin ve duyarlılığın için şimdiden teşekkür ederim