Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan çok sayıda yurttaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırı Eğitim Sen tarafından kınandı. 
Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamaların tesadüf olmadığını belirten Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, "Ortadoğu'da emperyalizmin taşeronluğuna, savaşa ve işgale soyunanlar Reyhanlı'daki patlamaların ve ölümlerin sorumlusudur" dedi.  Akyol açıklamasında şöyle dedi: "AKP hükümetinin aylardır sürdürdüğü Suriye politikası savaş sınırına geldi. Uzun süredir ABD'nin bölgede hakimiyet kurmasına endekslenmiş politikasıyla birleşen AKP iktidarının dış politikası, bölgede çatışmayı ve huzursuzluğu körüklemekteydi. Reyhanlı'daki katliam bu iflas etmiş politikanın geldiği noktayı göstermektedir.
Bu gün gelinen bu sonucun tüm sorumluluğu Özgür Suriye Ordusu adındaki silahlı çete türü organizasyonları besleyen her fırsatta düşmanlaştırıcı söylemlerle gerilimi kışkırtan AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan ile bu politikalarına onay veren siyasi mihraklara aittir.
AKP iktidarı, ABD'nin bölgeye dair planlarının bilinçli olarak taşeronluğuna soyunmuştur. Suriye'ye müdahalede taşeron rolü alan AKP hükümeti Reyhanlı'da halkın canına ve malına kast edilmesinin ortamını yaratmıştır. Rüzgar eken fırtına biçmiştir.
Suriye'de kaos yaratan AKP, bu kaosun ülkemize taşınmasına neden olmuştur. Reyhanlıda bomba yüklü iki araç onar dakika aralıklarla patlatılmış ve 43 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.
Yaşanan bu vahşetin ve kirli savaşın asıl sorumluları emperyalistler ve onların uşaklarıdır.
Suriye'deki savaş için katil sürülerini eğiterek ve besleyerek yüzlerce masumun kanına girenler halkın vicdanında bir kez daha mahkum olmuşlardır. Adaletten, haktan, hukuktan dem vuranların demokrasi anlayışları çoktan çökmüştür. Emperyalist güçleri ve onların işbirlikçilerini, masum insanların kanına girenleri, katliam yapanları bir kez daha nefretle kınıyoruz. Türkiye'de ve Ortadoğu'da barış, eşitlik, özgürlük ve kardeşlik isteyen halklarımız AKP'nin savaş politikalarına ve provokasyonlarına teslim olmayacaktır. Halkımızı AKP’nin Suriye’deki savaş kışkırtıcısı, emperyalizm işbirlikçisi politikalarına, savaşa, işgale ve katliamlara karşı çıkmaya çağırıyoruz."