Kdz.Ereğli TSO Yönetimi, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaret etti. TSO Başkanı Keleş, Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve yöneticiler, Ankara'da Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu'na yapılan ziyarete ilişkin Uysal'a bilgi verdi.

 


"İŞ YAPMA FIRSATI BULACAĞIZ"

Keleş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanına gittik. Önümüzdeki günlerde, Ereğli’de ki istihdamın artması hem de bu şehirde eksikliğini hissettiğimiz konuların çözüme kavuşması noktasında birlikte çalışarak bir takım alışagelmiş şeyleri de ortadan kaldırarak iş yapma fırsatı bulacağız diye düşünüyorum. Sonuçta Ereğli’de faaliyette bulunan 2500 tane üyesi olan, ekonomik olarak ise en büyük kurumun temsilcileriyiz. Hisarcıklıoğlu ilçeye en son geldiğinde yapılması istenen okul ile ilgili, havada kalan okul sözü vardı. Genel kurulları bittikten sonraki yapacakları yönetim kurulu toplantılarında bu yetkiyi alarak, okul yaptırma sözü vereceğinden bahsetti. Bu konu sıcaklığını koruyor ama bizim Rifat başkandan beklediğimiz bu şehrin ekonomik olarak ta istihdama katkı sağlayacak projeler altında yanımızda olmasıdır. ‘Bize, ne yapmak gerekirse yaparız’ diyor. Bize verdiği mesaj budur"

 

"SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uysal'da ilçe adına olumlu katkı sağlayacak projelerin her zaman yanında olduklarına değinerek sözlerine şu şekilde devam etti: "24 Haziran seçimlerinden sonra bu anlattıklarınızı çok çok konuşmamız lazım. Ama biz belediye olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Her iş koluna, her iş yapana daha doğrusu ‘ben de varım’ diyen herkesin yanındayız. Bu global düşünceyi anlayabilen, o refleksi gösterebilen, bunu eyleme geçiren insanlara ihtiyacımız var. Biz, bir vizyon çizdik. Birincisi sanayi şehri olacağız. İkincisi kültür ve sanattır. Üçüncüsü de eğitim konusudur"